Γ. Στουρνά��ας: «Θετικότερες εξελίξεις σήμερα στην Ελλάδα»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

​Την άποψη ότι οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι θετικότερες από ότι ήταν πριν από λίγο καιρό εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της ΕΚΤ, με τον Γ. Στουρνάρα να σημειώνει πως «η νομισματική πολιτική φέρει πολύ μεγάλο βάρος σήμερα για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως ένα από τα μεγάλα ελλείμματα που έχουμε στην ευρωζώνη είναι το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση χρέους και την τραπεζική κρίση.

«Ο πρόεδρος Ντράγκι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται την Ευρωζώνη και το Ευρώ. Αλλά για να τα καταφέρει σ’ αυτόν τον τομέα πρέπει να δοθούν και τα θεσμικά μέσα που έχουν άλλες Κεντρικές Τράπεζες με κορυφή, αν θέλετε, την FED», είπε.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι είναι ανάγκη η Ελλάδα να είναι με εκείνα τα κράτη, τα οποία θα συμβάλλουν ώστε η ΕΚΤ να σταθεί στο ύψος των περιστάσε��ν, αλλά με τα κατάλληλα μέσα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αλλαγή καταστατικού της.

«Θα επιθυμούσαμε, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, και κυβερνήσεις μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, όσες μπορούν βέβαια, όσες έχουν αυτό που λέμε “δημοσιονομικό χώρο”, αλλά και μέσω μεταρρυθμίσεων, να συμβάλουν και αυτές», απάντησε ο διοικητής της ΤτΕ και κατέληξε:

«Το Καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καθορίζεται από τη Συνθήκη και χρειάζεται ομοφωνία για να αλλάξει. Πάντως, ακόμα και μέσα στο περιθώριο που έχουμε, η ΕΚΤ νομίζω ότι διαδραματίζει τον ρόλο της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top