Η μέρα της μεγάλης ΣΦΑΓΗΣ!Μειώσεις έως και 40% για περισσότερους από 1 εκατ. συνταξιoύχους

Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι;

Η μέρα της μεγάλης ΣΦΑΓΗΣ!Μειώσεις έως και 40% για περισσότερους από 1 εκατ. συνταξιoύχους

​Κεραμίδα αναμένεται να πέσει στα κεφάλια περισσότερων από 1 εκατ. συνταξιούχων, καθώς από σήμερα θα πάρουν την πρώτη ψυχρολουσία των μειώσεων στις συντάξεις τους λόγων του επανυπολογισμού των επικουρικών.

Οι μειώσεις θα ισχύουν από 1η Ιουλίου και θα γίνουν σε δύο δόσεις, ενώ τα ποσά που πρέπει να κρατηθούν αναδρομικά θα αφαιρεθούν από τις συντάξεις των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον… προγραμματισμό της κυβέρνησης οι μειώσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα είναι τον Αύγουστο, όπου περίπου 312.000 άτομα θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους από 8% - 10% και τα ποσά που θα χάσουν θα είναι από 2 έως 350 ευρώ.

Ο επανυπολογισμός των συντάξεων θα γίνεται κάθε χρόνο με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, τα δημογραφικά δεδομένα και το πλασματικό ποσοστό επιστροφής που θα εφαρμόζεται στις συνολικά καταβληθείσες εισφορές.

Έτσι, αν μια επικουρική σύνταξη μαζί με την κύρια ξεπερνά τα 1.300 ευρώ μετά τον επανυπολογισμό, τότε αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω. Στην περίπτωση που το άθροισμα επικουρικής και κύριας είναι κάτω ή ίσο με 1.300 ευρώ η διαφορά διατηρείται, ως προσωπική διαφορά ανά συνταξιούχο.

��αμένοι τον Αύγουστο θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι σε ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΕΤΒΑ, οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας, οι πυροσβέστες, κ.α.

Από το Σεπτέμβριο μειώσεις στις συντάξεις τους θα δουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι εμποροϋπάλληλοι, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, οι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, οι αστυνομικοί, κ.α.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top