ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! ΔΕΙΤΕ πώς μπορείτε να κάνετε αναλήψεις χωρίς όριο παρά τα capital controls

Τι προβλέπει το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! ΔΕΙΤΕ πώς μπορείτε να κάνετε αναλήψεις χωρίς όριο παρά τα capital controls

​Αναλήψεις χωρίς όριο ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για το φρέσκο χρήμα που θα κατατεθεί από εδώ και πέρα στις τράπεζες, ανεξάρτητα αν το ποσό αυτό είναι μικρό ή μεγάλο, ενώ η κατάθεση του νέου χρήματος θα μπορεί να γίνεται τόσο στα γκισέ των τραπεζών, όσο και στα ATM.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει το υπουργείο, τα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών θα «διαβάζουν» τις συναλλαγές και αυτόματα θα γνωρίζουν πότε μπήκε το νέο χρήμα, επομένως δε θα χρειάζεται κάποιος καταθέτης να ανοίξει νέο λογαριασμό.

Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν ανάληψη 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες με βάση το νέο όριο, όμως αν από το ποσό αυτό κάποιος καταθέσει εκ νέου τα 800 ευρώ, το ποσό αυτό προσμετράται στις νέες καταθέσεις και δεν έχει πλέον περιορισμούς.

Πάντως, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ανάληψη δεν θα μπορεί να γίνει από τα ATM, αλλά μόνο από τα γκισέ των τραπεζών, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να βγάζουν χρήματα από τις τράπεζες μόνο τις μέρες και τις ώρες λειτουργίας των τραπεζών.

Από τα ΑΤΜ θα μπορούν να σηκώνουν μόνο το ποσό που προβλέπουν τα capital controls.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί πάντως ακόμα από το υπουργείο Οικονομικών είναι αν θα γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί από πού προήλθαν τα χρήματα αυτά. Πολλοί από τους καταθέτες τα είχαν βγάλει πριν από το δημοψήφισμα, φοβούμενοι ότι θα τα χάσουν και τα χρήματα αυτά ήταν νόμιμα και φορολογημένα.

Έτσι είναι πολύ πιθανόν τώρα να κληθούν, να αποδείξουν πώς τα απέκτησαν, κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά για πολλούς, ώστε να μην επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν φυλαγμένα στα στρώματα πίσω στις τράπεζες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top