ΤΣΕΚΟΥΡΙ από 20% έως 38% στις προσωρινές συντάξεις φέρνει ο επανυπολογισμός

Με ψίχουλα θα ζουν οι συνταξιούχοι μέχρι να βγει η κανονική τους σύνταξη

ΤΣΕΚΟΥΡΙ από 20% έως 38% στις προσωρινές συντάξεις φέρνει ο επανυπολογισμός

​Μειώσεις από 20% έως 38% στις προσωρινές συντάξεις φέρνει ο νέος τρόπος υπολογισμού που προβλέπεται στον ασφαλιστικό νόμο.

Οι προσωρινές συντάξεις, δίνονται δύο μήνες μετά από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και μετά από το νέο ασφαλιστικό νόμο θα είναι πλέον τόσο μικρές που θα αναγκάζουν τους δικαιούχους να ζουν με ψίχουλα μέχρι να βγει η κανονική σύνταξη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, εργατολόγοι εκτιμούν ότι ενδεχομένως οι νέες προσωρινές συντάξεις να ξεκινούν από τα 192 ευρώ σε περιπτώσεις μειωμένης σύνταξης και από 384 – 768 ευρώ στις περιπτώσεις πλήρους σύνταξης.

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 8 του άρθρου 29 του νόμου 4387/2016 ορίζει ότι η απόφαση για τη λήψη προσωρινής σύνταξης βγαίνει εντός δύο μηνών από την αίτηση συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή, όσοι κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 12/5/2016 και εντός του Μαΐου πρέπει στο τέλος Ιουλίου, που συμπληρώνονται περίπου τρεις μήνες από την ψήφιση, να λάβουν την προσωρινή σύνταξη.

Όμως το ΙΚΑ δεν είναι ακόμα έτοιμο για να καταβάλει τις προσωρινές συντάξεις και το θέμα παραπέμπεται για αργότερα, πιθανόν για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top