Xρηματοδότηση της έρευνας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του ελληνικού Δημοσίου

Xρηματοδότηση της έρευνας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

​Καίριο βήμα προς τη δημιουργία του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας αποτελεί η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Χρηματοδότησης, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Παιδείας Νίκου Φίλη, του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Κ.Φωτάκη και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Τζ.Τέιλορ, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

«Η Ελλάδα αλλάζει πλέον σελίδα καθώς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μετατραπεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης σε έναν ενάρετο κύκλο δίκαιης ανάπτυξης, με επίκεντρο τις ανάγκες της κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος και έκανε λόγο για επιστροφή του κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και δημιουργία ενός καθαρού διαδρόμου για την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Φίλης επεσήμανε πως η συμφωνία υποδηλώνει τη σημασία που δίνει η παρούσα κυβέρνηση στην Έρευνα και Καινοτομία, προσθέτοντας πως το Ίδρυμα, στην πρώτη φάση λειτουργίας του, θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (180 εκατ. ευρώ για την επόμενη 3ετία) και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (60 εκατ. ευρώ για την επόμενη 3ετία).

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top