Ιδιώτες σε ρόλο... ντετέκτιβ επιστρατεύει το Δημόσιο για να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη!

«Έκρηξη» στα ποσά που χρωστούν οι Έλληνες στην εφορία

Ιδιώτες σε ρόλο... ντετέκτιβ  επιστρατεύει το Δημόσιο για να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη!
Την ίδια ώρα που οι οφειλές προς τις εφορίες αυξάνονται συνεχώς, αφού οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιστρατεύει ιδιώτες προκειμένου να αναζητήσει περιουσιακά στοιχεία όσων χρωστούν ��το δημόσιο αφού σχεδόν κανείς δεν πληρώνει.
Τον Μάιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο έκαναν νέο ρεκόρ φθάνοντας στο αστρονομικό ποσό των 88,8 δισ. ευρώ! Μάλιστα, μόνο το Μάιο αυξήθηκαν κατά 1,2 δισ. ευρώ, ενώ από τη αρχή του έτους έχουν αυξηθεί κατά 5,5 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου 1 δισ. ευρώ κάθε μήνα.
Τι θα κάνουν οι ιδιώτες;
Όπως απαντά η δικηγόρος Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου, α κάνουν έρευνα. «Ένας ιδιώτης, όπως για παράδειγμα ένας δικηγόρος, μπορεί να ανατρέξει σε κτηματολογικό γραφείο ή υποθηκοφυλακείο και να εντοπίσει περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη τα οποία θα γνωστοποιήσει στη συνέχεια στη φορολογική διοίκηση».
Οι ιδιώτες, όπως δικηγόροι και ορκωτοί ελεγκτές, θα χτίζουν το προφίλ του οφειλέτη με βάση τα στοιχεία που θα έχουν στη διάθεσή τους, όπως εισοδήματα και καταθέσεις.
Μόνο που οι πολίτες δεν συμφωνούν, όπως δηλώνουν στην κάμερα του Star. Χαρακτηριστικές απαντήσεις: «Δεν είναι σωστό όταν εγώ χρωστάω στο δημόσιο να το μαθαίνει ένας ιδιώτης. Είναι λάθος», «Εμάς δεν μας ρωτούν αν επιτρέπουμε να μπει ο ιδιώτης στα περιουσιακά μας στοιχεία», «Είναι ό,τι χειρότερο, το να έρθει ένας ξένος να βάζει χέρι στην περιουσία σου».
Τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών θα εντοπίζονται προκειμένου να μπορεί η εφορία να προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Όπως αναφέρει ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος, «για βασική οφειλή έως 500 ευρώ δεν επιτρέπεται να ενεργοποιηθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Όμως στα χέρια τρίτων επιτρέπονται κατασχέσεις ακόμη και για ποσό οφειλής ένα ευρώ. Μπορούν να κατασχεθούν ενοίκια, απαιτήσεις από πελάτες και τραπεζικοί λογαριασμοί».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top