Το Brexit χτυπά και τη γερμανική οικονομία – Καμπανάκι σε Μέρκελ από ΔΝΤ

H Ουάσινγκτον προτρέπει τη Γερμανία να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Καμπανάκι στη Γερμανία για πιθανές επιπτώσεις στην οικονομία της από το Brexit κρούει το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με στέλεχος του Ταμείου, η Ουάσινγκτον ενδέχεται να χαμηλώσει την πρόβλεψη του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας τις ερχόμενες εβδομάδες ως αποτέλεσμα της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Βρετανία είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος της Γερμανίας και σημαντικές αλλαγές στην οικονομική σχέση μεταξύ των δύο χωρών θα έχουν αντίκτυπο στη Γερμανία», είπε την Τετάρτη η Ένρικα Ντετραγιάς, βοηθός διευθύντρια του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου.

«Όσον αφορά τη νέα πρόβλεψη, ασφαλώς σκεφτόμαστε μια αναθεώρηση προς τα κάτω» είπε η Ντετραγιάς και πρόσθεσε: «Ήδη υποδεικνύουμε στην έκθεσή μας ότι το βρετανικό δημοψήφισμα ενείχε κίνδυνο μείωσης. Δεν θα μάθουμε πώς θα διαμορφωθεί αυτή η νέα σχέση για αρκετό καιρό».

Στην πρόβλεψή του, που συντάχθηκε πριν διεξαχθεί το δημοψήφισμα, το ΔΝΤ αύξησε ελαφρώς την πρόβλεψή του για το 2016, προβλέποντας ότι η γερμανική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη της τάξης του 1,7%, σε σύγκριση με προηγούμενες προβλέψεις του 1,5%. Μείωσε, όμως, την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2017 στο 1,5% από το 1,6%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top