Χαρδούβελης: Ζούμε την ελληνική κρίση Νο2 – Η ύφεση είναι χειρότερη και από τη Great Depression

Εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος ότι το κλίμα μπορεί να αλλάξει με την επιστροφή του waiver

«Τώρα η ατζέντα άλλαξε. Έχουμε ελληνική κρίση νούμερο 2. Κανείς δεν πιστεύει πλέον στην Ελλάδα του 3% - 4% ανάπτυξης» τόνισε ο Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως το κρίσιμο ερώτημα είναι το αν η Ελλάδα θα φύγει από τη στασιμότητα και θα πάει μπροστά.
«Σε όρους ονομαστικού ΑΕΠ, από το 2007 έως 2017 υπάρχει στην Ελλάδα μόνιμο κενό 20 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο το ονομαστικό χρέος θα έχει χειροτερέψει κατά περίπου 50 δισ.» τόνισε ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος είπε ότι η ύφεση στην Ελλάδα είναι χειρότερη και από τη Great Depression των ΗΠΑ.
Σε ό,τι αφορά την δόση των 7,5 δισ. ευρώ, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι μέρος των κεφαλαίων αυτών θα κατευθυνθεί σε μεγάλες εταιρείες, προκαλώντας προβληματισμό για το εάν θα διοχετευτεί στην πραγματική οικονομία νέο χρήμα.
Όσον αφορά τη φορολογία, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως οι Έλληνες έχουν φθάσει στα όριά τους και δεν αντέχουν άλλη επιβάρυνση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top