Ανεβαίνουν οι τιμές και ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ οι βουλευτές-«Είστε λαμόγια»-ΒΙΝΤΕΟ με φόρους και φωνές

Αντιδρούν 11 νησιά με την αύξηση του ΦΠΑ

Ανεβαίνουν οι τιμές και ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ οι βουλευτές-«Είστε λαμόγια»-ΒΙΝΤΕΟ με φόρους και φωνές

​Μπροστά σε ένα νέο μπαράζ ανατιμήσεων θα βρεθούν εκατομμύρια καταναλωτές από την Τετάρτη 1 Ιουνίου, καθώς αυξάνεται ο ΦΠΑ και μία σειρά από ειδικούς φόρους.

Μακαρόνια και ρύζι, αλεύρι, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, ψωμί για τοστ αναψυκτικά, χυμοί εισιτήρια και φυσικά η εστίαση αλλάζουν τιμές. Οι έμποροι σηκώνουν τα χέρια ψηλά, καθώς δυνατότητα απορρόφησης του ΦΠΑ δεν υπάρχει και έτσι όλο το ποσοστό θα μεταφερθεί στην... κατανάλωση!

Την ίδια ώρα, τα κυβερνητικά στελέχη αποδοκιμάζονται όπου βρεθούν και όπου σταθούν. Εκτός από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, την Δευτέρα κάτοικοι της Καρπάθου αποδοκίμασαν έντονα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με λέξεις, όπως «ψεύτες, κλέφτες και λαμόγια» στο μνημόσυνο του Κώστα Ηλιάκη, καθώς ακριβαίνει η ζωή τους λόγω των αλλαγών στον ΦΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σε ... 11 νησιά οι τιμές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες θα επιβαρυνθούν με ΦΠΑ 13% και 24%, αντί 9% και 16% που ίσχυε μέχρι σήμερα,αλλά και στα νησιά που διατηρείται η έκπτωση 30% και εκεί ο ΦΠΑ θα ανέβει από το 16% στο 17%!

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ο ΕΝΦΙΑ, ο οποίος όχι μόνο δεν καταργείται αλλά θα τον πληρώσουν και περισσότεροι, καθώς κατεβαίνει το αφορολόγητο από τις 300.000 ευρώ στις 200.000 ευρώ και μιλάμε για επιβάρυνση περίπου 600.000 φορολογουμένων.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top