Αλεξιάδης: «Τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής έχουν αυξηθεί»

Έκανε λόγο για κίνητρα που θα δοθούν για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Αλεξιάδης: «Τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής έχουν αυξηθεί»

​Για αύξηση των εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής και το 2016 έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σημείωσε ακόμα πως και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έχουν μειωθεί, ενώ κάλεσε τους φορολογούμενους να κρατάνε τις αποδείξεις μέχρι να ψηφιστεί η συγκεκριμένη διάταξη.

«Μέχρι τώρα προτεραιότητα ήταν η διαπραγμάτευση, έχουμε έτοιμα νομοσχέδια για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να παρουσιάσει μια ψευδής εικόνα ότι και αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, όμως τα στοιχεία και τα νούμερα από τις εισπράξεις φόρων από την πάταξη της φοροδιαφυγής τους διαψεύδουν επανειλημμένως. Κύριος στόχος μας είναι οι μεγάλες και πολύ μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής», είπε.

Όσον αφορά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές τόνισε πως θα δοθούν κίνητρα στους πολίτες.

«Ένα απ` αυτά τα κίνητρα θα είναι και το “χτίσιμο” του αφορολόγητου με βάση τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Για το 2016 θα λάβουμε υπ` όψιν και αποδείξεις έως ότου ψηφιστεί η συγκεκριμένη διάταξη», συνέχισε, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ είπε:

«Για έξι εκατομμύρια φορολογούμενους ο ΕΝΦΙΑ θα τους επιβαρύνει το ίδιο ή και λιγότερο, ενώ για περίπου 500 χιλιάδες φορολογούμενους με μεγάλη ή ��ολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία ο ΕΝΦΙΑ θα είναι αυξημένος».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top