Το εφάπαξ θα έρθει αλλά… μισό!

Στην ουρά έως και 4 χρόνια για επικουρική σύνταξη!

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των 62.000 συνταξιούχων που βρίσκονται σε αναμονή για το εφάπαξ. Όπως είπε στο STAR ο διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων , Νίκος Καλάκος, οι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν από 2 έως 12 μήνες ακόμη!

«Η πληρωμή στον τομέα του Δημοσίου των 34.000 εφάπαξ θα ολοκληρωθεί σε 1,5 χρόνο. Τον Ιούλιο θα εισπράξουμε 59 εκ. ευρώ , άλλα 59 εκατ.ευρώ τον Αύγουστο και άλλα 59 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο για να πληρώσουμε εφάπαξ που είναι σε αναμονή από την 1/9/2013», είπε ο κ.Καλάκος.

Οι συνταξιούχοι θα βρεθούν μάλιστα μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη καθώς δε θα λάβουν τα ποσά που περιμένουν, αλλά στις περικοπές που έχουν γίνει, θα προστεθεί και νέα μείωση 15% με 18% επιπλέον των μνημονιακών περικοπών που έφταναν το 38% για τους παλαιούς ασφαλισμένους. Αθροιστικά δηλαδή θα λάβουν το μισό εφάπαξ!

Την ίδια ώρα, σε αναμονή έως και 2,5χρόνια για κύρια σύνταξη και 4 χρόνια για επικουρική βρίσκονται χιλιάδες ασφαλισμένοι, αφού η κυβέρνηση δεν προχώρησε τελικά το σύστημα ΑΤΛΑΣ, ενώ θα πρέπει να βρει και σχεδόν 4 δισ ευρώ για την καταβολή τους.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top