Προβόπουλος: «Δεν φαίνεται ακόμη πολύ φως στην άκρη του τούνελ»!

Καταλόγισε «απουσία business plan» και άσκησε κριτική στην υπερφορολόγηση

Προβόπουλος:  «Δεν φαίνεται ακόμη πολύ φως στην άκρη του τούνελ»!
«Δεν φαίνεται ακόμη πολύ φως στην άκρη του τούνελ» ανέφερε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος σχετικά με την κρίση, σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Ιωάννου, «Ανατέμνοντας την κρίση».
Ο κ. Προβόπουλος καταλόγισε απουσία «business plan» στη διαχείριση της κρίσης και ανέφερε ότι η Ελλάδα μπαίνει στον όγδοο χρόνο μιας κρίσης που μπορούσε να έχει διαρκέσει τρία χρόνια, με πολύ μικρότερη μείωση του ΑΕΠ (10-15% έναντι του 30% που μειώθηκε τελικά) αλλά και γρήγορη ανάπτυξη, ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες από τις απώλειες.
Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος άσκησε ακόμα κριτική στην υπερφορολόγηση και επισήμανε ότι μόνο το 1/3 της δημοσιονομικής προσαρμογής έπρεπε να προέλθει από τα φορολογικά έσοδα. Και μάλιστα, όπως πρόσθεσε, όχι μέσω αυξήσεων των φορολογικών συντελεστών, αλλά από την επέκταση της φορολογικής βάσης και την πάταξη φοροδιαφυγής.
Αναφέρθηκε τέλος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες τόνισε ότι αν εφαρμόζονταν επαρκώς θα μετρίαζαν τις επιπτώσεις της ύφεσης, και υπογράμμισε ότι μια χρεοκοπία λόγω δι��κοπής της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης θα είχε τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top