ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ στα νησιά με την αύξηση του ΦΠΑ από 23% - 24%

Φωτιές ανάβει και το τέλος διανυκτέρευσης

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ στα νησιά με την αύξηση του ΦΠΑ από 23% - 24%

​Μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό αναμένουν οι επιχειρηματίες του κλάδου από τη σφοδρή φοροκαταιγίδα που φτάνει ολοταχώς. Εκτός από την αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24% κι άλλα νησιά του Αιγαίου χάνουν τους μειωμένους συντελεστές .

Η... επέλαση της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά συνεχίζεται, σαρώνοντας εννέα ακόμη! Από την 1η του επόμενου μήνα καταργείται ο μειωμένος, κατά 30%, συντελεστής ΦΠΑ σε Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο , Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο , Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο.

Αυτά τα νησιά, μάλιστα, θα φορέσουν διπλό καπέλο, αν υπολογίσουμε ότι αυξάνεται και ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Αυτή η φοροκαταιγίδα αναμένεται να "πληγώσει" βαριά επιχειρηματίες και τουρίστες, αφού θα πυροδοτήσει τσουνάμι αυξήσεων στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών.

«Δώρο» στις ανταγωνίστριες χώρες της Μεσογείου χαρακτηρίζει επίσης ο κλάδος του τουρισμού την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, από 1η Ιανουαρίου του 2018.

Ενδεικτικά, ένα δωμάτιο σε κατάλυμα 4 κλειδιών από 50 ευρώ που κοστίζει σήμερα τη βραδιά, μετά το φόρο θα κοστίζει 51, για ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων θα πάμε από τα 100 στα 103 ευρώ, ενώ η διανυκτέρευση σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων από 150 ευρώ θα ανέβει στα 154 ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top