ΑΛΑΛΟΥΜ με την ΓΚΑΦΑ στο Taxisnet! Άλλα λέει ο Αλεξιάδης, άλλα η ΓΓΔΕ

Επανεκκαθάριση υπόσχεται ο υπουργός... "όλα καλά", λέει ο Πιτσιλής - Πρώτη ανάρτηση: 11:41

ΑΛΑΛΟΥΜ με την ΓΚΑΦΑ στο Taxisnet! Άλλα λέει ο Αλεξιάδης, άλλα η ΓΓΔΕ

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ώρες μετά το σάλο που προκλήθηκε από την γκάφα στο TAXISnet που καλούσε να πληρώσουν φόρο άνεργοι φοιτητές και περιστασιακά εργαζόμενοι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, έσπευσε να καθησυχάσει τους φορολογούμενους ότι το Taxis θα προχωρήσει σε επανεκκαθάριση εκείνων των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν πριν ενσωματωθούν στο σύστημα οι απαλλακτικές διατάξεις για τα λεγόμενα μπλοκάκια και τους φορολογούμενους με μικρά εισοδήματα.

Όπως είπε, στις δηλώσεις αυτές εμφανίστηκε αυξημένος φόρος γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην εφαρμογή στο TAXIS της διάταξης, σύμφωνα με την οποία οι μισθωτοί με μπλοκάκι θα φορολογούνται βάσει της κλίμακας των μισθωτών και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως και οι φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα.

Καθησύχασει μάλιστα τους φορολογούμενους που είδαν τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά και έπαθαν σοκ ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί με τη νέα εκκαθάρι��η που θα γίνει.

Παρ' όλ' αυτά, λίγη ώρα αργότερα με ανακοίνωσή της η ΓΓΔΕ τόνισε πως πως βάσει της κλίμακας των μισθωτών θα φορολογηθούν εκείνοι που έχουν εισόδημα μόνο από ενοίκια, τόκους, δικαιώματα, μερίσματα, κτλ και το τεκμαρτό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 9.500 ευρώ.

Αντίθετα, αν ο φορολογούμενος έχει εισοδήματα και από μισθωτή εργασία, τα οποία είναι μικρότερα από το εισόδημα που προκύπτει από τις παραπάνω πηγές, τότε η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων θα φορολογείται βάσει της κλίμακας των ελεύθερων επαγγελματιών, οπότε θα κληθεί να πληρώσει μεγάλο φόρο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top