Ρύθμιση με 100 δόσεις: ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ οι προθεσμίες – Και τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Και η διαφθορά από την άλλη πλευρά καλά κρατεί!

Ρύθμιση με 100 δόσεις: ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ οι προθεσμίες – Και τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

​Χιλιάδες έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς η εφορία "αγριεύει" σε όσους δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους και έχουν υπαχθεί στο σύστημα των 100 δόσεων. Οι προθεσμίες μειώνονται και μάλιστα η διορία από το 2017 μηδενίζεται...

Με όσα ισχύουν σήμερα και θα ισχύσουν μέχρι τέλος Ιουνίου η ρύθμιση των 100 δόσεων χάνεται, όταν ο φορολογούμενος δεν εξοφλήσει κάποια νέα φορολογική οφειλή σε διάστημα ενός μηνός από την λήξη της προθεσμίας πληρωμής της. Από την 1η Ιουλίου όμως η προθεσμία μειώνεται στις 15 ημέρες, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2017 δεν θα υπάρχει πλέον καμία διορία...

Με άλλα λόγια η βασική αλλαγή που έγινε στη ρύθμιση είναι η σκλήρυνση της Εφορίας σχετικά με τη δυνατότητα καθυστέρησης εξόφλησης νέων οφειλών.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των εμπόρων, 3 στις 5 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα αδυνατούν να φανούν συνεπείς στην πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων τους.

Την ίδια στιγμή, πολλές αιτήσεις φορολογουμένων μένουν στα... συρτάρια, καθώς οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών φοβούνται να τις εξετάσουν. Τα κρούσματα διαφθοράς είναι πλέον συχνό φαινόμενο, όπως η περίπτωση του εφοριακού στο χρωματοπωλείο πριν δυο ημέρες, ο οποίος και ζητούσε 3.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top