Σύνδεση του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη της οικονομίας προτείνει το DIW

«Η Ευρώπη δεν φαίνεται να έμαθε τίποτα από την ελληνική κρίση»

Τη σύνδεση της αποπληρωμής των τόκων με την πορεία της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, προτείνει με άρθρο του στο περιοδικό «Der Spiegel» ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Eρευνών (DIW) Μάρτσελ Φράτσερ.

«Κάτι τέτοιο δεν θα βελτίωνε απλώς τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά θα έστελνε και ένα σημαντικό μήνυμα προς τη Ελλάδα: Δεν θέλουμε να σας τιμωρήσουμε, αλλά θέλουμε να επιτύχετε και να συμμετάσχουμε στο να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» τονίζει ο Φράτσερ.

Ο -θ��ωρούμενος και- άτυπος σύμβούλος της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ επισημαίνει επίσης ότι «η Ευρώπη δεν φαίνεται να έμαθε ακόμα τίποτα από την ελληνική κρίση και επαναλαμβάνει τα παλιά λάθη».

Αυτό, όπως υπογραμμίζει, αποδεικνύεται τόσο με τα «προληπτικά μέτρα» που απαιτούν οι δανειστές, όσο και στο θέμα «της ελάφρυνσης του χρέους».

Κατά τον διακεκριμένο Γερμανό οικονομολόγο, «η επιβολή ενός αυτόματου μηχανισμού περικοπής δαπανών και επιβολής νέων φόρων στην Ελλάδα στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι παράλογη και αντιπαραγωγική" για τρείς λόγους:

- Πρώτον, διότι «όλες οι προγνώσεις ήταν λανθασμένες»

- Δεύτερον διότι «τα προληπτικ�� μέτρα οξύνουν την κρίση»

- Τρίτον διότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν υποκύπτει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top