Έρχεται ΤΣΕΚΟΥΡΙ 12% - 15% στο εφάπαξ – Ποιοι θα το πάρουν κουτσουρεμένο

Ο νέος υπολογισμός φέρνει κούρεμα

​Ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ φέρνει και γερό τσεκούρι για τους δικαιούχους που θα αγγίζει το 12% - 15%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χαμένοι βγαίνουν όσοι έχουν αποχωρήσει από την εργασία τους μετά το 2013 σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Συγκεκριμένα, μεγάλες περικοπές στο εφάπαξ θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στους ΟΤΑ, οι λιμενεργάτες, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, ενώ διασώζονται οι ένστολοι.

Έτσι, σύμφωνα με το νέο υπολογισμό για τα έτη ασφάλισης μέχρι 31/12/2013 το εφάπαξ υπολογίζεται ως το γινόμενο του 60% των συντάξιμων αποδοχών επί των οποίων έγιναν οι νόμιμες κρατήσεις, επί του δεκαδικού αριθμού των ετών ασφάλισης έως 31/12/2013.

Σημειώνεται ότι συντάξιμες αποδοχές σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο είναι ο μέσος όρος αποδοχών που έλαβε ο ασφαλισμένος κατά τα πέντε ημερολογιακά έτη που προηγούνται εκείνου της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης, χωρίς τα δώρα και το επίδομα αδείας.

Ο τύπος αυτό ισχύει για την πλειοψηφία των μισθωτών που πληρώνουν εισφορά 4%, ενώ για τους αυτοτελώς απασχολούμενους ισχύει ο ίδιος τύπος, αλλά με συντελεστή 75%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top