ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ: Ανεβαίνει στα 9 δισ. ευρώ ο λογαριασμός - Η τρόικα ζητά άλλα 3,6 δισ. ευρώ

Συμφώνησαν οι δανειστές μεταξύ τους- Επιβεβαιώθηκε το δημοσίευμα της WSJ που προκάλεσε συναγερμό

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ:  Ανεβαίνει στα 9 δισ. ευρώ ο λογαριασμός - Η τρόικα ζητά άλλα 3,6 δισ. ευρώ
Στα 9 δισ. ευρώ ανέβηκε το συνολικό κόστος των μέτρων που πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς το «κογκλάβιο» των δανειστών που συνήλθε χθες στην Ουάσιγκτον συμφώνησε ότι πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα 3,4 δισ.ευρώ, όπως επέμενε το ΔΝΤ, πέραν των 5,5 δισ. ευρώ που είχαν ζητηθεί στη διαπραγμάτευση από την Αθήνα!
Ο λόγος είναι ότι το ΔΝΤ αμφισβητεί την επίτευξη των στόχων του προγράμματος και ζητά «ρεζέρβα» μέτρων τα οποία θα εφαρμοστούν αυτόματα, εάν υπάρξει απόκλιση από τον στόχο για πλεόνασμα 3,5% το 2018.
Τις πληροφορίες δημοσίευσε αρχικά η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, προκαλώντας συναγερμό στην ελληνική πλευρά και νέα συνάντ��ση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά την οποία ο Έλληνας υπουργός δεν άνοιξε τα χαρτιά του και αρκέσθηκε στην επισήμανση ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup.
«Η ιδέα, η οποία έχει την υποστήριξη από την κυρίαρχη δύναμη της ευρωζώνης, τη Γερμανία, δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί, και αξιωματούχοι από την πλευρά των πιστωτών έλεγαν ότι θα ήταν πολιτικά δύσκολο για την κυβέρνηση στην Ελλάδα να αποδεχτεί» αναφέρει πάντως μεταξύ άλλων η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι πιστωτές θεωρούν ότι με την ιδέα των μέτρων έκτακτης ανάγκης, θα μπορούσε ξεπεραστεί η διαφωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών οργάνων και του ΔΝΤ σχετικά με τις προοπτικές του προϋπολογισμού της Ελλάδας
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top