Κορκίδης για Ηλεκτρονική: Ήταν στραβό το κλίμα… το έφαγαν και τα capital controls!

«Η υπερφορολόγηση, η μείωση της κατανάλωσης και η έλλειψη ρευστότητας είναι οι τρείς βασικές αιτίες κατάρρευσης της εμπορικής δραστηριότητας»

Κορκίδης για Ηλεκτρονική: Ήταν στραβό το κλίμα… το έφαγαν και τα capital controls!

«Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγαν και… τα capital controls» είναι η ουσία του σχολίου του Βασίλη Κορκίδη αναφορικά με την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών.

«Πιστεύω ότι, κάτι τέτοιες στιγμές, πτώχευσης ελληνικών επιχειρήσεων όπως η "Ηλεκτρονική Αθηνών" με ιστορία, κόπο και δουλειά 66 ετών, τα γεγονότα "μιλούν" από μόνα τους, καθώς αποτυπώνουν γλαφυρά το μέγεθος της καταστροφής, που έχουν προκαλέσει τα 7 χρόνια ύφεσης και των υπερβολικών μνημονιακών μέτρων στην ελληνική οικονομία» τόνισε ο κ. Κορκίδης.

«Η υπερφορολόγηση, η μείωση της κατανάλωσης και η έλλειψη ρευστότητας είναι οι τρείς βασικές αιτίες κατάρρευσης της εμπορικής δραστηριότητας, ενώ τα "capital controls" είναι η αφορμή για οριστικό κλείσιμο των εξουθενωμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Χαρακτηριστική, είναι άλλωστε η κατακρήμνιση των εισαγωγών από τον Ιούλιο του 2015 έως και σήμερα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο κλάδος των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών το 2009 στην ελληνική αγορά έκανε τζίρο 3,5 δισ. ευρώ, σήμερα δεν υπερβαίνει τα 1,9 δισ. ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top