ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ με τα 500ευρα: Πότε θα χάσουν την αξία τους;Πως δεν θα χάσετε τα λεφτά σας-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Διευκρινίσεις για το χαρτονόμισμα από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ με τα 500ευρα: Πότε θα χάσουν την αξία τους;Πως δεν θα χάσετε τα λεφτά σας-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

​Βλέποντας Έλληνες να τρέχουν πανικόβλητους στα γκισέ των τραπεζών να «σπάσουν» τα 500ευρα τους και τα δημοσιεύματα περί κατάργησης τους να δίνουν και να παίρνουν, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προχώρησε σε διευκρινήσεις για το μωβ χαρτονόμισμα, καθιστώντας σαφές ότι προς το παρόν, δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αποσύρεται ή όχι τελικά από την αγορά;

Ωστόσο, επισημαίνει ότι αν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφασίσει να αποσύρει τα 500ευρα, τότε αυτά δεν θα περνάνε πουθενά, θα έχουν δηλαδή μηδενική αξία και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις καθημερινές μας συναλλαγές.

Διευκρινίζεται βέβαια, ότι θα προβλεφθεί η δυνατότητα ανταλλαγής του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι στην περίπτωση της ανταλλαγής των τραπεζογραμματίων σε δραχμές, η χρονική περίοδος ανταλλαγής τους διήρκεσ�� περισσότερα από 10 έτη (από την 1/1/2002 έως και την 1/3/2012). Μάλιστα, ορισμένα παλαιά εθνικά νομίσματα (γερμανικό μάρκο, βελγικό φράγκο, αυστριακό σελίνι, ιρλανδική λίρα, κ.λπ.) ανταλλάσσονται με ευρώ από τις αντίστοιχες εθνικές Κεντρικές Τράπεζες επ’ αόριστον.

Καταλήγοντας, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών καθιστά σαφές ότι όσοι επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν τα τραπεζογραμμάτια των 500 ευρώ με άλλα, μικρότερης αξίας, απευθυνόμενοι στην τράπεζα όπου διατηρούν καταθετικό λογαριασμό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top