ΠΑΓΩΝΕΙ η έκδοση διπλωμάτων οδήγησης λόγω ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Έκοψαν το επίδομα των εξεταστών κι εκείνοι απέχουν από τις εξετάσεις

ΠΑΓΩΝΕΙ η έκδοση διπλωμάτων οδήγησης λόγω ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

​Στον πάγο έχουν μπει οι εκδόσεις διπλωματών οδήγησης, καθώς οι εξεταστές εδώ και 1,5 μήνα απέχουν από τις εξετάσεις γιατί δεν παίρνουν το επίδομα των 17 ευρώ που δικαιούνται.

Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών, Α. Ζωγράφος, περισσότεροι από 4.000 εκπαιδευτές βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, μαζί με 5.500 ακόμα πολίτες που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για να πάρουν δίπλωμα οδήγησης.

Στην εκπομπή παρενέβη και η υφυπουργός Μεταφορών, Μ. Χρυσοβελώνη, η οποία σημείωσε πως το επίδομα των 176 ευρώ που έπρεπε να παίρνουν οι εξεταστές με βάση τον προηγούμενο νόμο, τώρα όμως με το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν προβλέπεται η χορήγησή του.

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο προκάτοχός της, Π. Σγουρίδης είχε καταθέσει τροπολογία για να πάρουν το επίδομα οι εξεταστές με τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, όμως η τροπολογία αυτή δεν μπήκε ποτέ στο νομοσχέδιο, γιατί έφερε αντιρρήσεις το κουαρτέτο.

Η κυρία Χρυσοβελώνη είπε πως ετοιμάζει τώρα κι εκείνη μια νέα τροπολογία, πιο αιτιολογημένη και πιο κοστολογημένη και ότι σήμερα θα έχει ραντεβού με τον Γ. Χουλιαράκη, για να μάθει πότε θα έχει ραντεβού με τα τεχνικά κλιμάκια, ώστε να τους εξηγήσει ότι πρέπει να περάσει η τροπολογία.

Παραδέχθηκε ακόμα ότι οι θεσμοί έχουν λόγο στα περισσότερα που γίνονται στη χώρα, επεσήμανε όμως πως από τις εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης, προβλέπονται ανταποδοτικά τέλη, 12 εκατομμύρια ετησίως και 500.000 για δευτεροβάθμιες εξετάσεις με δαπάνες που ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. ευρώ και τις 400.000 ευρώ αντίστοιχα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top