Παλιά χώριζαν για την… Ρία, τώρα παίρνουν διαζύγιο για την Εφορία!

Δείτε τι κάνει ο κόσμος για να γλιτώσει φόρους!

Παλιά χώριζαν για την… Ρία, τώρα παίρνουν διαζύγιο για την Εφορία!

​Στη λύση του διαζυγίου καταφεύγουν ολοένα και περισσότερα ζευγάρια, όχι επειδή το θέλουν αλλά για να γλιτώσουν από την εφορία.

Χώρια στην εφορία, μαζί στο κρεβάτι

Το διαζύγιο είναι μόνο στα... χαρτιά, αφού οι σύζυγοι εξακολουθούν να μοιράζονται την ζωή τους και μετά τους δικηγόρους. Το ζευγάρι παύει απλώς να μοιράζεται τυπικά τις φορολογικές υποχρεώσεις και κυρίως τις οφειλές.

Τι κερδίζουν με το εικονικό διαζύγιο

Αν σε ένα έγγαμο ζευγάρι, ο ένας από τους δύο έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, σε ασφαλιστικά ταμεία ή σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο φορέα, τότε συμφέρει να μπουν στη διαδικασία του εικονικού διαζυγίου για να μπορέσει να ξεμπλοκάρει ο άλλος, που είναι καθαρ�� το ΑΦΜ του. Αυτό συνεπάγεται πως ο ένας από τους δύο, όντας διαζευγμένος, θα μπορεί να πάρει κανονικά φορολογική ενημερότητα, να ανοίξει επιχείρηση ή να γλιτώσει τα περιουσιακά του στοιχεία από κατασχέσεις που αφορούν τα χρέη του ή της συζύγου.

Ένα εικονικό διαζύγιο όμως μπορεί να ανοίξει πόρτα και σε μια σειρά από ευεργετήματα που απολαμβάνουν οι μονογονεϊκές οικογένειες (επιδόματα, εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ).

Η λύση του γάμου γίνεται μέσω συναινετικού διαζυγίου, το οποίο είναι πολύ πιο οικονομικό, γρήγορο και τα τελευταία χρόνια καταγράφει ραγδαία αύξηση σε σχέση με τα κατ' αντιδικία διαζύγια. Μόνο πέρυσι σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Αθηνών κατατεθήκαν 7.057 συναινετικά διαζύγια, σε αντίθεση 6.047 το 2014 και 4.738 το 2013.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top