Ώρα να πέσουν οι μάσκες και το αφορολόγητο-Επιμένουν οι δανειστές-Για επιτυχία μιλά η κυβέρνηση

Ενστάσεις από την τρόικα - Αισιοδοξία στο οικονομικό επιτελείο

Ώρα να πέσουν οι μάσκες και το αφορολόγητο-Επιμένουν οι δανειστές-Για επιτυχία μιλά η κυβέρνηση

"​Επιτυχία" χαρακτηρίζει το οικονομικό επιτελείο την μείωση του αφορολόγητου ορίου κατά 200 με 300 ευρώ, κάτι που μαρτυρά το δυσμενές κλίμα της συνάντησης που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους δανειστές.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα ζήτησε την μείωση του αφορολόγητου ορίου από 9.550 ευρώ που είναι σήμερα σε 7.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, στόχος της ελληνικής πλευράς ήταν να υπάρξει επιβάρυνση σε ετήσια εισοδήματα πέριξ των 30.000 ευρώ, ενώ η πλευρά των δανειστών επιθυμεί παρεμβάσεις και σε χαμηλότερα εισοδήματα, ώστε να υπάρξει ισοκατανομή.

Συμφωνία υπάρχει για κοινή κλίμακα εισοδήματος μεταξύ μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών, για αλλαγές στην εισφορά αλληλεγγύης, η οποία γίνεται από έκτακτη…. μόνιμη, αλλά και για την αύξηση της κλίμακας φορολόγησης εισοδημάτων από ενοίκια.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ενστάσεις από την τρόικα, εάν με τα μέτρα αυτά, θα καλυφθεί ο δημοσιονομικός στόχος.

Υπενθυμίζεται ότι και στο ραντεβού που είχε το Σάββατο ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος με τους Θεσμούς διατυπώθηκαν οι ίδιες ενστάσεις, με την τρόικα να θεωρεί ότι το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης αποδίδει 900 εκ. ευρώ, όταν το μνημόνιο προβλέπει μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δις.

Εν τω μεταξύ, νέα συνάντηση θα έχουν οι δανειστές την Τρίτη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και Τετάρτη ή Πέμπτη με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι... γίνεται να κλείσει η διαπραγμάτευση και πριν τις 25 Μαρτίου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top