ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ αδικίες Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό

Σώζουν πάλι τα ευγενή ταμεία, οι νέοι εργαζόμενοι θα τα πληρώσουν

ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ αδικίες Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό

Μπορεί με το σχέδιο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να… σφάξει ολόκληρο τον εργαζόμενο πληθυσμό, ωστόσο, υπάρχουν και οι (κραυγαλέες) εξαιρέσεις.

Τα ευγενή ταμεία (ΔΕΗ-ΟΤΕ) παραμένουν άθικτα και συνεχίζουν να επιχορηγούνται από τον φορολογούμενο κατά 1,1 δισ. ετησίως!

Την ίδια ώρα, κάποιος με 15 χρόνια εργασίας μερικής απασχόλησης (6ώρο) δύναται να εξασφαλίσει 450 ευρώ το μήνα για τα υπόλο��πα 40-45 χρόνια της ζωής του και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς να κάνει τίποτα.

Παράδειγμα: Έστω μια γυναίκα που βγήκε στη σύνταξη στα 50 χρόνια με 15 χρόνια εργασίας. Από τα 50 έως τα 85 χρόνια θα εισπράξει (με βάση τα 450 ευρώ το μήνα) 189.000 ευρώ, ενώ η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα είναι αξίας 35.000 ευρώ. Το σύνολο των εισφορών της θα είναι κάτω από 20.000 ευρώ, μαζί με του εργοδότη, αφού αφαιρεθούν οι εισφορές για την υγεία.

Σε ποιον πέφτει λοιπόν το βάρος για να αντέξουν τα ταμεία; Αναγκαστικά στους νέους εργαζόμενους που θα δουλεύουν 8ωρο για ελαφρώς μεγαλύτερο μισθό από έναν που παίρνει πρόωρη σύνταξη...

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top