Παράταση 25 ημερών για ένταξη στο νόμο Κατσέλη δίνει η κυβέρνηση;

Δείτε την εγκύκλιο με τις οδηγίες για τα ειρηνοδικεία - Ανεπίσημες οι πληροφορίες για παράταση 25 ημερών

Παράταση 25 ημερών για ένταξη στο νόμο Κατσέλη δίνει η κυβέρνηση;

Παράταση 25 ημερών στους ενδιαφερόμενους για ένταξη στον νόμο Κατσέλη σκέφτεται να δώσει η κυβέρνηση, ωστόσο το σενάριο αυτό επί του παρόντος δεν επιβεβαιώνεται παρά το γεγονός πως πολλοί δανειολήπτες ζητούν "το φιλί της ζωής".

Η σχετική προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και άγνωστο παραμένει εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να δοθεί παράταση.

Διαψεύδει παράταση το υπουργείο Οικονομικών αλλά… κλείνει το μάτι στους οφειλέτες

Το υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του, προχώρησε σε διευκρινήσεις, ξεκαθαρίζοντας πως ουδεμία μεταβολή έχει γίνει στην προθεσμία για το νόμο Κατσέλη και πως η 31/12/2015 είναι η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αίτησης.

Ωστόσο, κλείνει το μάτι στους οφειλέτες, παραπέμποντας στην εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομίας, με την οποία μέσω των ειρηνοδικείων παρατείνεται η διορία ως και 47 μέρες.

Πως μπορείτε να κερδίσετε έως και 47 μέρες από τα ειρηνοδικεία - Τι αναφέρει η εγκύκλιος

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, τονίζεται πως υπάρχει εκ των πραγμάτων δυνατότητα για άτυπη παράταση έως και 47 ημερών!

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Παπαδεράκης, όσοι κάνουν αίτηση με ελλιπή δικαιολογητικά, έχουν από τις γραμματείες των Ειρηνοδικείων δικαίωμα χορήγησης προθεσμίας 15 ημερών, παρατεινόμενης κατά μέχρι και 1 μήνα, για να προβεί στις αναγκαίες συμπληρώσεις.

Μάλιστα, η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί για 2 επιπλέον ημέρες, αν η Γραμματεία του κατά τόπο αρμόδιου Ειρηνοδικείου αδυνατεί ανυπαίτια να προβεί στον τυπικό έλεγχο αυτής.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται «σε κάθε περίπτωση, εφόσον δεν προσκομίζονται όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για λόγο που δεν ανάγεται στη σφαίρα επιρροής και στην ευθύνη του αιτούντος, πρέπει να χορηγηθεί δικάσιμος από τις γραμματείες των Ειρηνοδικείων και ο αι��ών να προσκομίζει τα απαραίτητα έγγραφα σε αυτή (είτε αυτή αφορά τη συζήτηση του αιτήματος για χορήγηση προσωρινής διαταγής είτε την κύρια συζήτηση της αιτήσεως), και συνακόλουθα να κρίνεται η αδυναμία προσκόμισής τους από τον δικάζοντα Ειρηνοδίκη».

Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο: Εγκύκλιος.pdf

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top