«Ρυθμίστε μια νέα οφειλή πριν λήξει» το νέο δόγμα της εφορίας

100 δόσεις: Καμία περίοδος χάριτος σε όποιον καθυστερεί από τον Γενάρη του 2018

Άρδην αλλάζει το καθεστώς για όσους έχουν ενταχθεί στις 100 δόσεις καθώς η ρύθμιση θα χάνεται πλέον πιο εύκολα. Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες ακινήτων γλιτώνουν το φόρο για ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει.
Από τις 30 μέρες… στην καμία
Με το πολυνομοσχέδιο προβλέπεται σταδιακή μείωση της διορίας για όσους έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους με τις 100 δόσεις ώστε να εξοφλήσουν νέες οφειλές, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας.
Με το σημερινό καθεστώς η ρύθμιση χάνεται όταν ο φορολογούμενος εντός 30 ημερών από τη λήψη ειδοποιητηρίου δεν προχωρήσει σε εξόφληση μια νέας οφειλής όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ ή τα τέλη κυκλοφορίας.
Από την 1η Ιουνίου του 2016, η διορία των 30 ημερών θα μειωθεί στις 15 ημέρες και από την Πρωτοχρονιά του 2018 θα μηδενιστεί. Ανεξάρτητα από αυτές τις προθεσμίες ο φορολογούμενος δεν χάνει τη ρύθμιση αν -πριν λήξει μια νέα οφειλή- την ρυθμίσει με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων μέσω taxisnet.
«Ρυθμίστε μια νέα οφειλή πριν λήξει» το νέο δόγμα της εφορίας
Το νέο δόγμα της εφορίας είναι ένα και είναι σαφές: «Ρυθμίστε μια νέα οφειλή πριν λήξει»!
Για παράδειγμα, σε έναν φορολογούμενο που έχει ρυθμίσει παλαιότερες οφειλές με τις 100 δόσεις, έρχεται η πρώτη δόση του επόμενου εκκαθαριστικού που λήγει στις 31 Ιουλίου. Για να μην χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων, θα πρέπει να εξοφλήσει αυτή τη νέα οφειλή έως και τις 15 Αυγούστου. Μπορεί, όμως, πριν τις 31 Ιουλίου να εντάξει την νέα οφειλή στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων και να διατηρήσει τις 100 δόσεις.
Έχουμε, ωστόσο, και μια ακόμη αλλαγή. Όπως επισημαίνει στο STAR ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος, αν κάποιος έχει ρυθμίσει τις οφειλές του και προκύψει μια νέα οφειλή που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, τότε για να την ρυθμίσει θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει οικονομική αδυναμία!
Αφορολόγητα πλέον τα ανείσπρακτα ενοίκι��
Με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο δίνεται και διέξοδος στους ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να μην πληρώσουν φόρο για ενοίκια που δεν εισπράττουν.
Για να μην φορολογηθούν θα πρέπει μέχρι την καταληκτική προθεσμία υποβολής της φορολογικής δήλωσης να έχουν εκδώσει διαταγή πληρωμής ή να έχουν υποβάλει αγωγή εναντίον τ��υ ενοικιαστή.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top