Τσιγάρα και εφημερίδα με… κάρτα: Ούτε στο περίπτερο χωρίς πλαστικό χρήμα από το 2016!

Αντιδρούν οι επιχειρηματίες λόγων των μεγάλων προμηθειών των τραπεζών

Τσιγάρα και εφημερίδα με… κάρτα: Ούτε στο περίπτερο χωρίς πλαστικό χρήμα από το 2016!

Η νέα χρονιά πλησιάζει και όπως φαίνεται το υπουργείο Οικονομικών είναι αυτό που θα μας κάνει ποδαρικό.

Την 1η Ιανουαρίου επιβάλλει την εφαρμογή ηλεκτρονικών συναλλαγών για όλους και για όλα και το πλαστικό χρήμα θα μπει για τα καλά στη ζωή μας!

Σταδιακά όλες οι υφιστάμενες επιχειρήσεις, ακόμη και όσες είναι στον Τειρεσία, θα υποχρεωθούν να βάλουν μηχανήματα υποδοχής καρτών.

Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ θα δώσει «τυράκι» στους καταναλωτές για να κάνουν τις συναλλαγές τους με κάρτα. Οι ηλεκτρονικοί λαχνοί, οι λοταρίες αποδείξεων και οι επιβραβεύσεις, μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι.

Μόνο οι ηλικιωμένοι θα εξαιρούνται από αυτό το σχέδιο, αν και ακόμη δεν έχει οριστεί το ηλικιακό όριο. Αυτό διότι τους αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό ότι δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία.

Πολλοί επιχειρηματίες, ωστόσο, δεν θέλουν να εγκαταστήσουν μηχανήματα POS θεωρώντας ότι οι προμήθειες που παίρνουν οι τράπεζες μέσω αυτών των συναλλαγών μειώνουν σημαντικά τον τζίρο τους.

Όπως φαίνεται, πάντως, το 2016 ούτε περίπτερο δεν θα υπάρχει χωρίς POS με μόνη εξαίρεση τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε απομακρυσμένα χωριά η νησιά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top