Αγροτικό πετρέλαιο: Αυξάνεται έως και 300% η τιμή του και θα μας επηρεάσει όλους-ΒΙΝΤΕΟ

Βγήκαν τρακτέρ σε όλη την Ελλάδα-Στα κάγκελα οι αγρότες με τον Αποστόλου

Αγροτικό πετρέλαιο: Αυξάνεται έως και 300% η τιμή του και θα μας επηρεάσει όλους-ΒΙΝΤΕΟ

​Τον …ανήφορο παίρνει η τιμή του αγροτικού πετρελαίου, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης εκτοξεύεται από τα 66 στα 200 ευρώ ανά 1.000 λίτρα από την 1η Οκτωβρίου έως τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ από τον Οκτώβριο του 2016 προβλέπεται νέα αύξηση από τα 200 στα 300 ευρώ ανά 1000 λίτρα.

Με απλά λόγια το αγροτικό πετρέλαιο θα εξισωθεί με το πετρέλαιο κίνησης!

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Νίκος Χατζηνικολάου «η αύξηση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου θα αυξήσει το κόστος παραγωγής και …αυτές οι αυξήσεις θα φτάσουν στο τραπέζι του καταναλωτή. Επομένως μιλάμε για μια νέα αλυσίδα ανατιμήσεων, που θα επηρεάσει πάρα πολύ την ζωή του νοικοκυριού».

Εν τω μεταξύ, σήμερα Πέμπτη 5.000 αγρότες από όλη την Κρήτη συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στο Παγκρήτιο Στάδιο, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Ελευθερίας, διαμαρτυρόμενοι για τη φοροεπιδρομή που φέρνει το τρίτο μνημόνιο. Στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι αγρότες της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι έκλεισαν το πρωί της Πέμπτης την Εγνατία οδό και στα δύο ρεύματα στον κόμβο της Κουλούρας. Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Λακωνία παρέλασαν επίσης, με αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο της Σπάρτης και έκλεισαν συμβολικά το δρόμο για 15 λεπτά. Παράλληλα, αγρότες από τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το διοικητήριο της Καλαμάτας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Αποστόλου τους είχε υποσχεθεί, όπως λένε, ότι θα βρεθούν ισοδύναμα, ώστε να απαλυνθούν τα νέα σκληρά μέτρα. Τα ισοδύναμα όμως, δε βρέθηκαν ποτέ.

Μάλιστα, σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, είπε σε εκπροσώπους αγροτών που συναντήθηκαν μαζί του, πως η αύξηση της φορολογίας και ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις που δεν μπορούν να αλλάξουν.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top