«Μαϊμού» ταμειακές μηχανές και φοροδιαφυγή: Λύση με… δύο κινήσεις!

ΣΕΚΤ: Υπάρχει η υποδομή στην ΓΓΠΣ – Δεν χρειάζεται η πρόσληψη χιλιάδων ελεγκτών

«Μαϊμού» ταμειακές μηχανές και φοροδιαφυγή: Λύση με… δύο κινήσεις!
«Οι ταμειακές μηχανές και οι φορολογικοί μηχανισμοί είναι εργαλείο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι η λύση του προβλήματος, αν εκμεταλλευτεί η Πολιτεία τις δυνατότητες τους» επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων & Κατασκευαστών Ταμειακών συστημάτων (Σ.Ε.Κ.Τ.) με αφορμή κρούσματα αδήλωτων και πειραγμένων ταμειακών μηχανών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τελευταία.
Όπως επισημαίνει ο ΣΕΚΤ, η υποδομή στη ΓΓΠΣ υπάρχει και μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χωρίς την πρόσληψη χιλιάδων ελεγκτών.
«Είναι απροστάτευτο το κράτος και οι ανυποψίαστοι πολίτες στους “επίδοξους” φοροφυγάδες; Με όλη την ένταση του λόγου μας, λέμε ΟΧΙ! Στι�� τεχνολογικά εξελιγμένες μεθόδους φοροδιαφυγής, η λύση βρίσκεται σε τεχνολογικά εξελιγμένες μεθόδους εντοπισμού τους. Είναι καιρός λοιπόν, να πάρει σάρκα και οστά, η «μνημονιακή» μας υποχρέωση (Νόμος 3943/2011), για την σύνδεση των ταμειακών μηχανών και την αποστολή των δεδομένων τους στην Γ.Γ.Π.Σ. Αυτόματα, χιλιάδες απλοί πολίτες θα γίνουν ελεγκτές για το Κράτος, αφού για κάθε απόδειξη που παίρνουν, θα μπορούν να ελέγχουν, αν αυτή έχει σταλθεί στην Γ.Γ.Π.Σ. χωρίς το παραμικρό κόστος, πολύ εύκολα από το κινητό τους, το tablet, τον υπολογιστή τους» επισημαίνει ο Σύνδεσμος.
«Η λύση είναι απλή. Η αγορά την αποδέχεται, οι επιχειρήσεις δεν επιβαρύνονται. Η υποδομή της ΓΓΠΣ είναι έτοιμη και λειτουργεί δύο χρόνια! Απομένει το start-up του υπουργείου» καταλήγει ο ΣΕΚΤ.
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση: ΣΕΚΤ.docx
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top