Έως τα τέλη του 2015 η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λένε Ντομπρόβσκις – Στουρνάρας

Έστειλαν σήμα κινδύνου μετά τη συνάντησή τους

Έως τα τέλη του 2015 η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λένε Ντομπρόβσκις – Στουρνάρας

​Σήμα κινδύνου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έστειλαν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

"Είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε τον φίλο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Β. Ντομπρόβσκις και να έχουμε μια εκτενή συζήτηση γύρω από θέματα που απασχολούν, κυρίως το τραπεζικό σύστημα, τα θέματα που έχουμε μπροστά μας, όπως η ανακεφαλαιοποίηση, η κατάσταση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, αλλά μιλήσαμε και για άλλα θέματα, όπως ποιες είναι οι προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας. Είχαμε μια καλή ανταλλαγή απόψεων, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερα να σας τα πει και ο ίδιος", είπε ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ. Ντομπρόβσκις προειδοποίησε ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να γίνει έως 31 Δεκεμβρίου 2015, ώστε να ��ην υπάρξει κίνδυνος κουρέματος των καταθετών με την εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας για το bail in, ενώ ο κ. Στουρνάρας συμφώνησε σε αυτό, απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για το αν συνδέεται η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος με την ανακεφαλαιοποίηση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top