Άνθρακας ο «θησαυρός» του ΦΠΑ στην εκπαίδευση: Μόλις 34 εκ. ευρώ τα έσοδα

Έρευνα ΓΣΕΕ: Μόλις το 11,5% του στόχου των 300 εκ. ευρώ θα καλυφθεί!

Άνθρακας ο «θησαυρός» του ΦΠΑ στην εκπαίδευση: Μόλις 34 εκ. ευρώ τα έσοδα

Άνθρακες ο «θησαυρός» του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ.

Η έρευνα, μετά από μελέτη των δεδομένων, συμπεραίνει ότι το τελικό ποσό είσπραξης δε θα υπερβεί το 11,5% από τον στόχο των 300 εκ. ευρώ, άρα θα είναι μόλις 34,4 εκ. ευρώ!

Το Κέντρο Ανάπτυξης της ΓΣΕΕ τονίζει ότι η επιβολή του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση μαρτυρά «κάκιστο σχεδιασμό και προχειρότητα», λέγοντας ότι το υπουργείο Παιδείας παρείχε στοιχεία που αφορούσαν το πλήθος μαθητών και εκπαιδευτικών ανά εκπαιδευτήριο της περιόδου 2011-2012!

Στην έρευνα γίνεται λόγος για απουσία διαλόγου με τους φορείς και για «μετατροπή του συνταγματικά κατοχυρωμένου αγαθού της εκπαίδευσης σε εμπορεύσιμο είδος», η οποία «θα εισάγει στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας πρακτικές ανομίας και όρους ασύδοτης αγοράς, γεγονός που θα γιγαντώσει τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες και μεσοπρόθεσμα θα πλήξει και τη δημόσια εκπαίδευση».

«Η φορολόγηση του αγαθού της Παιδείας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και η αντιμετώπιση φορέων εκπαίδευσης ως αμιγών επιχειρήσεων εισάγει σε έναν ευαίσθητο χώρο όρους ασύδοτης αγοράς, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον» καταλήγει η έρευνα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top