Οι απαντήσεις για το σχέδιο «μόνιμων» capital controls: Τι ισχύει και τι όχι

Αλεξιάδης: Μελετούμε μέτρα για να αυξηθεί η χρήση πλαστικού χρήματος

Οι απαντήσεις για το σχέδιο «μόνιμων» capital controls: Τι ισχύει και τι όχι

Να σχολιάσει τις πληροφορίες για σχέδιο επιβολής «μόνιμων» capital controls σε περίπου 3,2 εκατ. συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο κλήθηκε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο «Α’ πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ διέψευσε ότι το υπουργείο μελετά μέτρα για να παίρνουν οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί το μισό της σύνταξης ή του μισθού τους και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί τίποτα εξ αυτών.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι όντως το υπουργείο Οικονομικών μελετά σειρά μέτρων «για να αυξηθεί η χρήση πλαστικού χρήματος» και επεσήμανε ότι στο πλαίσιο αυτό θα δώσει φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις και πολίτες.

Ο ίδιος, τόνισε ότι υπάρχει παράδειγμα από άλλες χώρες ότι όταν αυξάνεται η χρήση πλαστικού χρήματος μειώνεται η φοροδιαφυγή, ενώ εξήγησε ότι στόχος είναι ένα μέρος από τη χρήση του πλαστικού χρήματος θα γίνει με υποχρεωτικά μέτρα, ενώ το υπόλοιπο με προαιρετικά.

Στο θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων είπε: «Επανεξετάζουμε τη δυνατότητα, πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν νωρίτερα την οφειλή τους. Ενώ σε ότι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας είπε ότι σκοπός του υπουργείου είναι να γίνουν πιο δίκαια και αναλογικά».

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε πως γίνονται πιο αυστηρές οι διατάξεις για πρόσβαση στις θυρίδες και δίνονται περισσότερα «όπλα» στη δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές αρχές, ενώ αναφέρ��ηκε και στην επιβολή φόρου στα ακίνητα Ελλήνων στο εξωτερικό λέγοντας πως όντως εξετάζεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top