Σχέδιο “capital control” για δημοσίους υπαλλήλους- συνταξιούχους με όριο ανάληψης 150 ευρώ!

Τα υπόλοιπα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας - πρώτη ανάρτηση 08.37

Σχέδιο “capital control”  για δημοσίους υπαλλήλους- συνταξιούχους με όριο ανάληψης 150 ευρώ!
Ένα μέτρο-σοκ για περίπου 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπει σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ειδικό capital control σε όσους λαμβάνουν αμοιβή από το Δημόσιο, με την εβδομαδιαία λήψη μετρητών από τις τράπεζες να περιορίζεται στα 150 ευρώ από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα.

Τα υπόλοιπα χρήματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και να εξαναγκασθούν στην χρήση πλαστικού χρήματος οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι!

Σχεδιάζεται παράλληλα σαν κίνητρο, σε συνεργασία με αλυσίδες σούπερ μάρκετ και μεγάλες εταιρείες, η παροχή πίστωσης 20-30% επί της αμοιβής, η οποία θα εισπράττεται τον επόμενο μήνα για όσους θέλουν να κάνουν χρήση της δυνατότητας.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Αλεξιάδης: δεν επιβεβαιώνω, δεν διαψεύδω, αλλά ας μην ανησυχεί ο κόσμος

Μιλώντας πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» σήμερα το πρωί, δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα. « Δεν μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει δημοσιεύματα. Αυτό που μελετάμε είναι να ενθαρρυνθεί η χρήση πλαστικού χρήματος, με συγκεκριμένα μέτρα. Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν. Δεν μπορώ να πω αυτή την στιγμή τον ακριβή σχεδιασμό» τόνισε.

Ζήτησε όμως «να μην υπάρχει αναστάτωση στον κόσμο» και διαβεβαίωσε ότι «αυτό που εξετάζουμε είναι η επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος, δεν θα κάνουμε capital controls και δεν θα κοπούν χρήματα με μείωση μισθών», χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες,

Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε επίσης ότι πρέπει να εξαλειφθούν οι παρακρατήσεις από τις τράπεζες για την χρήση χρεωστικών καρτών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top