Πρόεδρος ΣΕΒ από το Παρίσι : «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα θετικό επενδυτικό σοκ»

Συνάντηση Φέσσα με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας

Οι επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα τέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε, χθες και σήμερα, στο Παρίσι, αντιπροσωπεία του ΣΕΒ με τους υπουργούς Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν και Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, αλλά και με εκπροσώπους της γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα θετικό επενδυτικό σοκ, για να ανακάμψει από τη μακροχρόνια ύφεση και ότι οι συμπράξεις γαλλικών και ελληνικών επιχειρήσεων είναι απολύτως αναγκαίες σε αυτό το πεδίο.

Ο κ. Φύσσας ανέφερε ότι η χώρα εισέρχεται σε περίοδο ομαλότητας, μετά την πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού που επισφραγίζει την οριστική και αμετάκλητη παραμονή στην Ευρωζώνη και την εφαρμογή των δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη για αναπτυξιακά αντίβαρα που θα περιορίσουν την ύφεση, με έμφαση στις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και εξέφρασε την ελπίδα η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος στα τέλη του 2015 να επισφραγίσει την επιστροφή στην κανονικότητα.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top