ΣΕΒ: Η χώρα χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ ύψους… 105 δισ. ευρώ!

Τονίζει ότι απαιτείται μαζική εισροή επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό

ΣΕΒ: Η χώρα χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ ύψους… 105 δισ. ευρώ!

Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και… επενδύσεις τονίζει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Ο ΣΕΒ κάνει λόγο για επείγουσα ανάγκη για αύξηση επενδύσεων, μιλώντας ουσιαστικό για ένα… επενδυτικό σοκ που χρειάζεται η Ελλάδα τα επόμενα 7 χρόνια.

Όπως αναφέρει, η χώρα χρειάζεται 105 (!) δισ. ευρώ επενδύσεων την επόμενη επταετία ως αντίβαρο προκειμένου να διατηρήσουμε το σημερινό επίπεδο ευημερίας στην ύφεση, την ανεργία και τη συρρίκνωση.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, «προκύπτει η ανάγκη για ένα μεγάλο επενδυτικό άλμα. Με οικονομική ανάκαμψη και αποφυγή νέων δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η εθνική αποταμίευση, που είναι αρνητική, θα αρχίσει σταδιακά να ενισχύεται, καθώς θα αυξάνονται τα εγχώρια εισοδήματα από την αύξηση της παραγωγικότητας που θα φέρουν οι επενδύσεις. Οι άνεργοι, όμως, δεν μπορούν να περιμένουν. Δεδομένης της ανεπάρκειας των εγχώριων αποταμιευτικών πόρων, απαιτείται μαζική εισροή επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό».

Ο Σύνδεσμος χαρακτηρίζει θετικό βήμα την ανασύσταση του χαρτοφυλακίου Βιομηχανίας και επισημαίνει ότι τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις γενικές γραμματείες των υπουργείων θα πρέπει να διαθέτουν αυξημένη τεχνική κατάρτιση για κάθε τομέα ευθύνης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top