ΧΘΕΣ ο Χουλιαράκης προανήγγειλε αλλαγές, ΣΗΜΕΡΑ το ΥΠΟΙΚ λέει ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι

Διευκρινιστική ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα

​«Δεν θα προστεθεί κανένας νέος φόρος». Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση του σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους Έλληνες φορολογούμενους, με αφορμή δημοσιεύματα που ήθελαν τη νέα ηγεσία του υπουργείου να εξετάζει νέο "μαχαίρι" στις φοροαπαλλαγές και αλλαγή στη φορολογία εισοδήματος, μετά και την μεγάλη υστέρηση στα έσοδα το πρώτο 8μηνο του έτους!

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι:

"1.Το πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα είναι σαφές και καθορισμένο από τις διατάξεις του Ν 4336/2015 (ειδικά στις σελίδες 1015-1019) και δεν υπάρχει περίπτωση να προστεθεί κανένας νέος φόρος, επιβάρυνση κλπ.

2.Πολλές από αυτές τις διατάξεις είναι σε θετική κατεύθυνση (π.χ. διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών σε ορισμένες περιπτώσεις, μείωση επιτοκίων σε ορισμένες ρυθμίσεις χρεών κλπ.) και δεν ανταποκρίνονται στην προπαγάνδα της καταστροφολογίας και του μηδενισμού που επενδύουν (προεκλογικά αλλά και τώρα) ορισμένοι.

3.Στον τομέα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, προβλέπονται πολλές δράσεις (π.χ. περιουσιολόγιο) οι οποίες μαζί με άλλες που είναι στο στάδιο της επεξεργασίας, θα δώσουν πολύτιμα έσοδα στο δημόσιο.

4.Παράλληλα με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και των δεσμεύσεων της συμφωνίας, το Υπουργείο Οικονομικών, θα ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με κοινωνικούς φορείς, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η ενίσχυση πολιτών και επιχειρήσεων. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές στον τομέα της φορολογίας, θα αλλάξουν ριζικά την υφιστάμενη κατάσταση στη φορολογία του εισοδήματος, στον ΕΝΦΙΑ και σε πολλούς άλλους τομείς.

5.Το Υπουργείο Οικονομικών θα κινηθεί με ρεαλισμό και ευαισθησία, στα προβλήματα που δημιουργεί το υπάρχον φορολογικό σύστημα και με στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας. Όσοι διαφωνούν, ας καταλάβουν επιτέλους την ετυμηγορία των πολιτών στις 20.9.15 και ας προσαρμόσουν επιτέλους την πολιτική τους στα νέα δεδομένα".

Υπενθυμίζουμε πάντως πως … ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ήταν αυτός που προανήγγειλε αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος με απάλειψη ορισμένων εξαιρέσεων και αλλαγή συντελεστών και όχι οι δημοσιογράφοι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top