Αλεξιάδης: Από τις 2.062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ έχουν ελέγξει περίπου 150!

"Στο τέλος του χρόνου παραγράφονται τα αδικήματα της λίστας"

Αλεξιάδης: Από τις 2.062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ έχουν ελέγξει περίπου 150!

Η πολύωρη κατάθεση του Ερβέ Φαλτσιανί σε Έλληνες εισαγγελείς στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι «έβγαλε» προεκλογικά από το συρτάρι την λίστα Λαγκάρντ, φέρνοντας νέα ενδιαφέροντα στοιχεία στο φως για πρόσωπα και πράγματα που δεν γνωρίζαμε.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι από τις περίπου 2.062 υποθέσεις της «λίστας Λαγκάρντ» δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ούτε στις 150, τονίζοντας ότι στο τέλος του χρόνου τα αδικήματα φοροδιαφυγής που σχετίζονται με τους αναφερόμενους στην λίστα παραγράφονται.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι από τα 24.710 εμβάσματα της περιόδου 2009 - 2010 - 2011, δεν έχουν ελεγχθεί ούτε τα 1.500, προειδοποιώντας ότι αν ο στόχος είναι η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, «πρέπει να γίνουν πολύ πιο γρήγορα οι έλεγχοι».

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες, που αναφέρουν πως τα χρήματα που θα αποφασίσει κάποιος να μεταφέρει σε ελληνικές τράπεζες από το εξωτερικό ή από το σπίτι του, δεν θα υ��άγονται στους περιορισμούς των capital controls, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως αν και δεν είναι αρμοδιότητά του είναι κάτι που εξετάζεται.

Ο κ.Αλεξιάδης διαβεβαίωσε παράλληλα ότι όποιος πολίτης γυρίσει χρήματα στην τράπεζα από αυτά που είχε σηκώσει επειδή φοβόταν δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, ενώ αποκάλυψε πως το ΣΔΟΕ ολοκληρώνει μια διαδικασία που συγκρίνει τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων με τις καταθέσεις.

Για τα θέματα φορολογίας εξήγησε ότι το περιεχόμενο της συμφωνίας βάζει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το τι θα γίνει. Αναφέρθηκε στην πλήρη δυνατότητα που δίνεται πλέον στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και στην οικονομική αστυνομία να έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των τραπεζικών λογαριασμών.

Τέλος, για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι για το 2015 θα είναι ότι και ο ΕΝΦΙΑ για το 2014, ενώ σε ότι αφορά στο 2016, πρέπει να καθίσουν τα κόμματα να δουν το περιεχόμενο του φόρου.

Δείτε επίσης:

Εισαγγελία για Φαλτσιανί: «Η δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top