ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΔΕΝ θα γίνει κούρεμα καταθέσεων, ούτε και συγχωνεύσεις τραπεζών

Παραμένει το όριο των 420 ευρώ στις αναλήψεις, είπαν Χουλιαράκης και Στουρναρας

​Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, που είχε σαν κύριο θέμα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατ αρχήν συζητήθηκε το θέμα των capital controls, όπου διαπιστώθηκε ότι χαλαρώνουν μέρα με τη μέρα για τις επιχειρήσεις, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι προς το παρόν δεν αλλάζει το όριο των 420 ευρώ εβδομαδιαίας ανάληψης.

Επίσης επιτεύχθηκε ο μείζων στόχος που ήταν να μην γίνει «κούρεμα» καταθέσεων και πλέον τώρα οι τράπεζες έχουν ως στόχο να μείνουν ιδιωτικές και να ξαναρχίσουν να δίνουν δάνεια.

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι δεν προβλέπεται συγχώνευση των συστημικών τραπεζών.

Ως προς την ανακεφαλαιοποίηση ο Γ.Στουρνάρας ενημέρωσε τον υπουργό οικονομικών, ότι γίνεται stress test και θα εξελιχθεί, τονίζοντας ότι μέχρι τον Δεκέμβριο πρέπει να γίνει ομάδα εργασίας από εμπειρογνώμονες και νομικούς, ώστε να ετοιμάσουν για την επόμενη Κυβέρνηση το πλαίσιο και τις αλλαγές για την ανακεφαλαιοποίηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top