Έκκληση Φέσσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ: Τελευταία ευκαιρία για Ελλάδα, χρειαζόμαστε ιστορικό συμβιβασμό

«Το μνημόνιο μπορεί να μετατραπεί σε ένα ελληνικό σχέδιο για ανάπτυξη»

Έκκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για έναν «ιστορικό συμβιβασμό» καθώς η χώρα «έχει την τελευταία ευκαιρία για να ορθοποδήσει» κάνει ο Θεόδωρος Φέσσας.

«Η Ελλάδα έχει άλλη μία ευκαιρία, την τελευταία που μας δίνεται, να ορθοποδήσει και να βγει επιτέλους από το επικίνδυνο σπιράλ της ύφεσης που απειλεί να τη μετατρέψει σε μια οικονομική και κοινωνική έρημο» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ σε άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Για να στεριώσουν οι μεταρρυθμίσεις, να περάσουμε σε μια νέα αναπτυξιακή πολιτική, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να εκσυγχρονίσουμε το επιχειρηματικό μας περιβάλλον, χρειάζεται πρώτα να τα “βρούμε” μεταξύ μας» σημειώνει ο κ. Φέσσας και προσθέτει: «Η Ελλάδα έχει μόνο μια επιλογή - στην οποία συμφωνούν οι δύο “μονομάχοι” της πρωτιάς στις εκλογές: να κοιτάξει μπροστά. Αλλά ταυτόχρονα, να μην ξεχάσει ότι αρκούν μερικοί μήνες για να καταστρέψουν κόπους και θυσίες ετών. Αυτό το "μπροστά" δεν μπορεί να είναι αφηρημένο. Συνδέεται με έναν οδικό χάρτη και δεσμεύσεις που υπερβαίνουν τις βεβαιότητες του ενός ή του άλλου και απαιτούν συλλογική δουλειά, υπερκομματική λογική, συναίνεση και ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός ο ιστορικός συμβιβασμός χρειάζεται να έχει και θεσμική και κοινωνική αναφορά: «Από τη μία, το μνημόνιο μπορεί να μετατραπεί σε ένα ελληνικό σχέδιο για την ανάπτυξη και να υλοποιηθεί μέσα από ένα νέο θεσμικό μηχανισμό, στο πνεύμα του οργανισμού «Αθήνα 2004», ως μια παράλληλη κυβερνητική δομή που θα "τρέχει" καθημερινά τις μεταρρυθμίσεις, θα επιλύει αλληλεπικαλύψεις, θα παρέχει τεχνική βοήθεια και θα αξιοποιεί τη γνώση, την εμπειρία και την δικτύωση των κοινωνικών εταίρων, όπως ο ΣΕΒ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top