Στον αέρα τα 3 δις από το τρίτο δάνειο μετά την προκήρυξη εκλογών

Συνεπής στους δανειστές, ασυνεπής στα «παιδιά» της η Ελλάδα

Στον αέρα τα 3 δις από το τρίτο δάνειο μετά την προκήρυξη εκλογών

Με τα capital controls να εξακολουθούν να «στραγγαλίζουν» την ελληνική οικονομία, η χώρα οδηγείται στις κάλπες, τρίτη φορά από τις αρχές του χρόνου… Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου για να πάρει τα 3 δις ευρώ θα έρθει αντιμέτωπη με ένα «βουνό» από προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν στις 14 Αυγούστου.

H εκπρόσωπος του οικονομικού επίτροπου Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες πως δεν αποτέλεσε έκπληξη για την Κομισιόν η προκήρυξη πρόωρων εκλογών και πως η επιτροπή δεν ανησυχεί για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, επιβεβαίωσε πως η γερμανική κυβέρνηση γνώριζε για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και ζήτησε εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Την ίδια ώρα, ακόμα και το μισό δις από τη δόση των 23 δις ευρώ, που προο��ιζόταν για την πραγματική οικονομία, μέσω αποπληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, μπαίνει στον «πάγο».

Στην ώρα τους πάντως θα πληρωθούν οι δόσεις της χώρας προς τους δανειστές. Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την δόση που πήρε προχθές η Ελλάδα θα πάνε στις:

-4η Σεπτεμβρίου €301,708,665

-14η Σεπτεμβρίου €339,422,248

-16η Σεπτεμβρίου €565,703,747
-21η Σεπτεμβρίου €339,422,248

Και ενώ στις εξωτερικές τις υποχρεώσεις η Ελλάδα παραμένει συνεπής, στο εσωτερικό εκτός από την αγορά και το ταμείο του κράτους συνεχίζει να «ρημάζει».

BINTEO STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top