Έρχεται Αρμαγεδδώνας με το νέο μνημόνιο: Τεκμήρια φωτιά - Μαχαίρι στο επίδομα θέρμανσης

Καταργούνται φοροαπαλλαγές και ψαλιδίζονται κι άλλο οι μισθοί στο Δημόσιο

Έρχεται Αρμαγεδδώνας με το νέο μνημόνιο: Τεκμήρια φωτιά - Μαχαίρι στο επίδομα θέρμανσης

​Το νέο μνημόνιο με κυβέρνηση… Αριστεράς αναμένεται να ψηφιστεί… Ζωής θέλουσας σήμερα, όμως αυτό που φέρνει για τους Έλληνες είναι ένας Αρμαγεδδών σκληρών μέτρων που θα επιβληθούν σε δύο δόσεις, η μία τον Οκτώβριο και η άλλη τον Μάρτιο.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος αλλάζουν ριζικά τα τεκμήρια διαβίωσης για να μπει χρήμα στα δημόσια ταμεία, ενώ μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται η επαναφορά της φορολόγησης με 26% από το πρώτο ευρώ στα τεκμαρτά εισοδήματα, ακόμα κι αν οι φορολογούμενοι έχουν πενιχρά εισοδήματα που προέρχονται μόνο από τόκους ή από ενοίκια και περιστασιακή απασχόληση.

Οι άνθρωποι αυτοί με το νέο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα υπερφορολογούνται με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου αυξημένη στο 75% και μετά στο 100%, αφού θα αντιμετωπίζονται σαν μεγαλοεπιχειρηματίες.

Επιπλέον στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που θα νομοθετηθούν τον Οκτώβριο περιλαμβάνονται:

Η αναμόρφωση και ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στις κλίμακες εισοδημάτων των φυσικών πρόσωπων. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ που ισχύει σήμερα στην αυτοτελή κλίμακα υπολογισμού της συγκεκριμένης εισφοράς.
Η κατάργηση των εξαιρέσεων και απαλλαγών από την φορολογία εισοδήματος που ισχύουν για διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.
Η αύξηση σταδιακά του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τους αγρότες από το 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017
Η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης για τα εισοδήματα από τα ενοίκια. Ο χαμηλός συντελεστής για εισοδήματα από ακίνητα έως 12.000 ευρω θα αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός για εισοδήματα από ακίνητα πάνω από 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 33% στο 35%
Η περικοπή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Στόχος είναι να μειωθούν στο μισό οι δαπάνες για τις επιδοτήσεις
Η επανεξέταση των διατάξεων για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές
Η αύξηση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ
Η επανεξέταση των διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων
Η άρση των νομικών εμποδίων για την πρόσβαση των φορολογικών αρχών στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων, ακόμα και στις κατοικίες τους, εφόσον έχουν δηλωθεί ως επαγγελματική στέγη για να γίνονται οι φορολογικοί έλεγχοι.

Σαν να μην έφταναν αυτά, στα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις για αγρότες, μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, οφειλέτες του Δημοσίου, δημόσι��υς υπαλλήλους, στρατιωτικούς, κ.α.

Συγκεκριμένα:

Καταργείται η ημερήσια αποζημίωση που καταβάλλεται σήμερα σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς για έκτος έδρας μετακινήσεις με αυθημερόν επιστροφή. Για να καταβληθεί η ημερήσια αποζημίωση 20 ευρώ σε περίπτωση έκτος έδρας μετακίνησης πολιτικού υπαλλήλου ή στρατιωτικού και αυθημερόν επιστροφή, θα πρέπει η απόσταση του προορισμού από την έδρα υπηρεσίας να είναι μεγαλύτερη από 160 χλμ σε περίπτωση χρήσης ιδιόκτητου μεταφορικού μέσου ή υπηρεσιακού αυτοκινήτου ή μεγαλύτερη από 120 χλμ σε περίπτωση μετακίνησης με συγκοινωνιακό μέσο ή μεγαλύτερη από 20 ναυτικά μίλια για μετακίνηση από την ηπειρωτική στη νησιωτική χώρα ή από νησί σε νησί.
Σήμερα, με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς προβλέπεται ότι ημερήσια αποζημίωση ίση με το ποσό των 9,78 ευρώ δικαιούνται οι μετακινούμενοι σε απόσταση άνω των 40 χλμ ή άνω των 10 ναυτικών μιλίων και επιστρέφοντες αυθημερόν στην έδρα τους καθώς και οι μετακινούμενοι από νησί σε νησί άνω των 5 ναυτικών μιλίων.
Γίνονται πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις στα έξοδα διανυκτέρευσης. Αυξάνονται από τα 80 και τα 120 χιλιόμετρα στα 120 και τα 160 χλμ τα ελάχιστα όρια για την καταβολή εξόδων.
Γίνονται επίσης δραστικές περικοπές μη μισθολογικών παροχών για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στις παροχές που περικόπτονται περιλαμβάνονται τα έξοδα για κινητά για τα οποία προβλέπεται η καθιέρωση ανώτατου ορίου ανάλογα με την ιδιότητα του κάθε υπαλλήλου.
Παροχές για την διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των συνθηκών εργασίας θα χορηγούνται αποκλειστικά σε είδος και όχι σε χρήμα. Οι παροχές σε: ασφαλιστήρια συμβόλαια, προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων, μειωμένα εισιτήρια και δωρεάν κάρτες διαδρομών καταργούνται. Θα τα πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!
Αυξάνεται αναδρομικά η προκαταβολή φόρου εισοδήματος για νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες.
Καταργείται η έκπτωση φόρου 2% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του οφειλόμενου φόρου
Καταργούνται οι περικοπές φόρων υπέρ τρίτων, όπως τα δικαιώματα από τη σύνταξη συμβολαίων, η εισφορά 8% επί των εγγυήσεων φιαλών υγραερίου, το παράβολο φοίτησης στα ιδιωτικά σχολεία υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, η κράτηση επί των πολιτικών συντάξεων υπέρ της ΠΟΠΣ, ο ειδικός φόρος κινηματογράφου, ο δημοτικός φόρος επιτηδευματιών Δωδεκανήσου, ο ειδικός φόρος δημοσίων θεαμάτων, η πρόσθετη εισφορά επί των εισιτηρίων μουσικών θεαμάτων υπέρ του Ωδείου Αθηνών, ο επίναυλός επί του καθαρού ναύλου μεταφοράς επιβατών και οχημάτων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορικές υπηρεσίες, τα δικαιώματα ελέγχου και εποπτείας υπέρ του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου Παραγωγής και Ποιότητας Αλκοόλης και Αλκοολούχων, το ειδικό τέλος αποκλειστικής χρήσης μέτρων και σταθμών σε κοινόχρηστους χώρους υπέρ Δήμων.
Καταργείται επίσης η έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων
Αυξάνονται οι φόροι και οι εισφορές για τα πλοία
Επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ
Αυξάνεται ο φόρος στην αλκοόλη

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top