Μερεμέτια στον ΕΝΦΙΑ εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Πότε θα πληρωθεί και ποιος είναι ο εισπρακτικός στόχος

Μερεμέτια στον ΕΝΦΙΑ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να κάνει το φόρο πιο δίκαιο. Πάντως ο φόρος θα υπολογιστεί και φέτος με τις ίδιες εξωπραγματικές αντικειμενικές τιμές.

Τα σενάρια για τι�� αλλαγές που έχουν πέσει στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών προβλέπουν:

-τη μείωση του αφορολόγητου ορίου του συμπληρωτικού φόρου του ΕΝΦΙΑ από τα 300.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 250.000 ευρώ
-την αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικού φόρου από 0,1% έως 1% που είναι σήμερα σε 0,3 έως και 2% της αξίας των ακινήτων
-τη θέσπιση αφορολόγητης επιφάνειας έως 50 τετραγωνικά μέτρα μόνο για την κύρια κατοικία που βρίσκεται σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης.

Ανεξαρτήτως των αλλλαγών που θα γίνουν, ο φόρος θα πρέπει να φέρει στα κρατικά ταμεία, όσα έφερε και πέρυσι, δηλαδή 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η νέα μορφή του φόρου αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος Αυγούστου και τα νέα εκκαθαριστικά θα αρχίσουν να εκδίδονται από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο φόρος σχεδιάζεται να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο του 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top