Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 28/07/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Η έντονη ανησυχία για τις επιδόσεις της Κινέζικης οικονομίας, η νέα πτώση στην τιμή του αργού πετρελαίου, αλλά και η στάση αναμονής πριν από τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής τράπεζας, κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση και οδήγησαν την πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών σε διευρυμένες απώλ��ιες.

Το επενδυτικό κλίμα παρέμεινε από την αρχή αρνητικό στην Ευρωπαϊκή συνεδρίαση, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας οδήγησαν το δείκτη Shanghai Composite σε πτώση κατά 8.5%, τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες των τελευταίων 8 ετών. Η ανησυχία των επενδυτών μεταφράστηκε σε μαζικές ρευστοποιήσεις θέσεων, οι οποίες οδήγησαν τους FTSE, DAX και CAC σε απώλειες κατά 1.13%, 2.56% και 2.57%, αντίστοιχα. Παράλληλα, ο χρυσός λόγω της ιδιότητας του ως «ασφαλές καταφύγιο» ενισχύθηκε κατά 1%, ενώ η τιμή στο αργό πετρέλαιο άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, υποχωρώντας στα 53.47 δολάρια ανά βαρέλι (Brent).

Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, θολό παραμένει το τοπίο επανεκκίνησης των συναλλαγών στο χρηματιστήριο Αθηνών, καθ��ς η Ελληνική πλευρά αναμένει την απάντηση της ΕΚΤ σχετικά με τη νέα πρόταση που υπέβαλλε για ελαχιστοποίηση των περιορισμών που θα υπάρξουν, αλλά και της διαφορετικής μεταχείρισης εγχώριων και ξένων χαρτοφυλακίων. Στις θετικές εξελίξεις συγκαταλέγεται το γεγονός ότι η απόδοση του διετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε κάτω από τις 20 ποσοστιαίες μονάδες και αγγίζει αυτή τη στιγμή το 19.86%.

Στις ΗΠΑ, οι παραγγελίες για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά αυξήθηκαν κατά 3.4% σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση κατά 2.7%, γεγονός όμως που δεν ήταν αρκετό να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που τροφοδοτήθηκε από τις απώλειες στις Ασιατικές και Ευρωπαϊκές αγορές. Σε αυτό το πλαίσιο οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν την πέμπτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση, με τους Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 να υποχωρούν κατά 0.73%, 0.96% και 0.58%, αντίστοιχα.

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση καταγράφονται σταθεροποιητικές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, καθώς ο Ιαπωνικός Nikkei καταγράφει οριακές απώλειες κατά 0.01%, ενώ ο Hang Seng στο Χόνγκ Κόνγκ ενισχύεται κατά 0.91%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ υποχωρεί κατά 0.08% και 0.17% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1079) και τη Βρετανική Στερλίνα (0.7114), ενώ διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 0.17% σε σχέση με το Ιαπωνικό Γιέν (136.90).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει η μέτρηση για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Αγγλίας κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς και ο σύνθετος δείκτης που εκδίδει η Markit για τις ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 08:30 και 13:45 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top