Ντράγκι: «Δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα»

Τι θα γίνει με τις τράπεζες

​Ξεκινούν στις αρχές Αυγούστου τα τεστ αντοχής των τραπεζών που θα δείξουν πόσα πρόσθετα κεφάλαια θα χρειαστούν.

Ανάσα έδωσαν στους καταθέτες οι πληροφορίες ότι ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης Μάριο Ντράγκι είναι αντίθετος στο κουρέματα καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας» φέρεται να είπε πρόσφατα σε ανεπίσημο δείπνο με τους κεντρικούς τραπεζίτες της ευρωζώνης ότι το κούρεμα των καταθέσεων στην Ελλάδα θα ήταν λάθος καθώς θα τιμωρούσε αυτούς που έδειξαν πατριωτική στάση και κράτησαν τα χρήματα τους στην Ελλάδα.

Υπάρχουν όμως και αντίθετες φωνές στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που απαιτούν bail in, δηλαδή συμμετοχή των καταθετών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κούρεμα των καταθέσεών τους σε περίπτωση που τα αναγκαία κεφάλαια για τις ελληνικές τράπεζες προσεγγίσουν ή ξεπεράσουν τα 25 δισ. ευρώ της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.

Πάντως, τα τεστ αντοχής των τραπεζών ξεκινούν στις 5 Αυγούστου και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Οκτωβρίου.

Τραπεζικοί παράγοντες τονίζουν ότι πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα και να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πιθανόν και με μέρος της πρώτης εκταμίευσης στο πλαίσιο του νέου ελληνικού δανείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top