ARD+Reuters: Η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει τον ELA

Στα χέρια του Ντράγκι το μέλλον των ελληνικών τραπεζών

ARD+Reuters: Η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει τον ELA

​Αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα θα έρθουν την Δευτέρα η κυβέρνηση Τσίπρα και όλοι οι Έλλην��ς, αφού αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Μεταξύ άλλων το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα αποφασίσει αν θα μας δώσει ή όχι ανάσα ρευστότητας ή αν θα "παγώσει" ξανά τον ELA, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την ζωή και την καθημερινότητα των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που επικαλείται το ARD, η ΕΚΤ πιθανότατα θα διατηρήσει τον ELA στο επίπεδο των 89 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ και το Reuters ανέφερε νωρίτερα ότι η ΕΚΤ είναι πιθανόν να διατηρήσει την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA, πλην όμως στα τρέχοντα επίπεδα.

Μια τέτοια απόφαση θα δώσει στις ελληνικές τράπεζες λίγο χρόνο πριν εξαντλήσουν το σύνολο των περίπου 89 δισ. ευρώ που έχουν διαθέσιμα, ενώ όπως τονίζει το Reuters, με αυτόν τον τρόπο αυτό αποφεύγεται επίσης η επιλογή της απόσυρσης της τρέχουσας υποστήριξης, ένα μέτρο που θα προκαλούσε την γρήγορη κατάρρευση των τραπεζών.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, θα συζητήσουν με τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό ζήτημα.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top