ΤΕΛΟΣ και στις συναλλαγές στο internet με PayPal:"Παγώνουν" λόγω των capital controls

Δραματικές εκτιμήσεις και από το ΙΟΒΕ

ΤΕΛΟΣ και στις συναλλαγές στο internet με PayPal:"Παγώνουν" λόγω των capital controls

Το «πάγωμα» των αγορών μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας συναλλαγών PayPal γνωστοποίησε η εταιρεία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την PayPal, η χρηματοδότηση του ψηφιακού πορτοφολιού της ιστοσελίδας από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από κάθε είδους κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς, αποτελούν μη διαθέσιμες ενέργειες αυτή τη στιγμή, εξαιτίας της επιβολής των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls).

Όπως εξηγεί, απόπειρες πληρωμών δύνανται, επίσης, να μην γίνονται δεκτές από την εκδούσα αρχή της κάρτας ή από τα τραπεζικά ιδρύματα. Άλλες υπηρεσίες της PayPal, όπως η λήψη πληρωμών, παραμένουν ενεργές.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε πλήρως τους αξιότιμους πελάτες μας στην Ελλάδα, όπως πράττουμε, άλλωστε, εδώ και πάνω από μία δεκαετία στη χώρα» τόνισε η εταιρεία.

Τι είναι το PayPal

Tο PayPal είναι μια ιστοσελίδα που δρα ως μεσάζοντας για τις πληρωμές μας στο Internet, στις επιχειρήσεις που το υποστηρίζουν, με στόχο να παρέχει σημαντικά υψηλότερη ασφάλεια και μεγαλύτερη ευκολία στις συναλλαγές μας, σε σχέση με την απλή χρήση κάρτας.

Με τη δημιουργία λογαριασμού λογαριασμό στο PayPal, μπορούμε να καταχωρήσουμε εκεί τα στοιχεία μίας ή περισσότερων πιστωτικών καρτών, χρεωστικών καρτών ή προπληρωμένων καρτών Internet, τύπου Visa, Mastercard, American Express ή Discovery.

Στις κάρτες αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι κάρτες του ATM για τις περισσότερες τράπεζες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές με απευθείας χρέωση του τραπεζικού μας λογαριασμού.

Όταν λοιπόν σκοπεύουμε να κάνουμε μια αγορά στο Internet σε μία επιχείρηση που συνεργάζεται με το PayPal, αντί να γράψουμε απευθείας τον αριθμό της πιστωτικής μας, αρκεί να βάλουμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό μας στη σελίδα του PayPal, και η πληρωμή θα γίνει από την κάρτα της επιλογής μας.

ΙΟΒΕ: Δύσκολη η ανατροπή των επιπτώσεων από τα capital controls

Την ίδια ώρα, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών εκτιμά ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν αποτελέσματα, τα οποία δεν είναι εύκολα αναστρέψιμα.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η άρση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές θα μπορεί να επέλθει μόνο σταδιακά και στο βαθμό που η εμπιστοσύνη θα επανέρχεται, με την επίτευξη μιας νέας εξισορρόπησης των ίδιων των τραπεζών, αλλά και των δημοσιονομικών δεδομένων.

Παράλληλα, το ΙΟΒΕ υποστηρίζει ότι για να αλλάξει το αρνητικό κλίμα πρέπει σύντομα να εξαλειφθεί η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και να υπάρξει μια νέα συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top