Capital Control: Πρόβλημα στις μισθοδοσίες - 24ωρος ο «περιορισμός» για το 60ευρο

Παραλύει η οικονομία, παγωμένη η κοινωνία

Capital Control: Πρόβλημα στις μισθοδοσίες - 24ωρος ο «περιορισμός» για το 60ευρο
Με μια οικονομία που έχει παραλύσει και με μια κοινωνία που έχει παγώσει ξεκίνησε η εβδομάδα του δημοψηφίσματος.
Τα capital control έχουν δημιουργήσει τρομερές δυσκολίες στην ελευθερία κινήσεων των πολιτών, ενώ και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.
Όσον αφορά το όριο αναλήψεων των 60 ευρώ, ο περιορισμός εκτός από χρηματικός θα είναι και χρονικός. Ειδικότερα, δεν θα μετράει ημερολογιακή μέρα για τις αναλήψεις αλλά ένα καθαρό 24ώρο. Έτσι αν κάποιος πήρε 60 ευρώ τη Δευτέρα στις 15.20, θα μπορεί και πάλι να σηκώσει 60 ευρώ την Τρίτη από τις 15.20 και μετά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν κάποιος λογαριασμός έχει περισσότερους από έναν δικαιούχους και περισσότερες από μία κάρτες, τότε το όριο διαμορφώνεται σε 60 ευρώ ανά κάρτα δικαιούχου.
Την ίδια ώρα, οι πιστωτικές και οι χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι σε πολλές επιχειρήσεις (όπως βενζινάδικα) δεν γίνονται δεκτές!
Όσον αφορά τη μισθοδοσία, τονίζεται πως εφόσον καταβάλλεται ηλεκτρονικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, επί της ουσίας, ακόμη και μεγάλες ��πιχειρήσεις έχουν «μπλοκαριστεί» από τα capital control και δεν θα καταβάλλουν στην ώρα τους το μισθό στους υπαλλήλους τους!
Την ίδια ώρα, έχει συσταθεί ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για να αντιμετωπίσει αιτήματα για επείγουσες και αναγκαίες πληρωμές, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με το όριο ανάληψης μετρητών ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών (π.χ. πληρωμές προς το εξωτερικό για λόγους υγείας).
Σχετικά με τις πάγιες εντολές (πχ. για καταβολή ενοικίου ή πληρωμή λογαριασμού) αυτές θα εκτελούνται κανονικά.
Αναφορικά με τη ρύθμιση για τις οφειλές στο Δημόσιο ή τη μη αποπληρωμή λογαριασμών και δόσης δανείου, δεν θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης και δεν θα οφείλεται τόκος υπερημερίας.
Δείτε επίσης:
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top