Ντράγκι στον Τσίπρα: Θα συνεχισθεί η χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες

Αλλά και σοκ από την «σκληρή» στάση του Σόιμπλε στο Eurogroup

Ντράγκι στον Τσίπρα: Θα συνεχισθεί η χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες
"Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες όσο υπάρχει πρόγραμμα": Αυτό είπε ο Μάριο Ντράγκι στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλλεξη Τσίπρα.

Προηγουμένως, στη διάρκεια του Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες του Τάσου Τέλλογλου, στο δελτίο ειδήσεων το Star τρείς τουλάχιστον ΥΠΟΙΚ τάχθηκαν υπέρ του ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τον Πήτερ Σπήγκελ των FT, σε αυτούς ανήκαν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Νούναν.

Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πάντως διευκρινίζουν ότι η δυνατότητα να δίνεται ELA θα υπάρχει όσο υπάρχει το πρόγραμμα .Αυτό λήγει τυπικά στις 30 Ιουνίου.

Όσον αφορά το γιατί μας χτυπάει ο Σόιμπλε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου για το Star, o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θεωρεί ότι στο ελληνικό πακέτο υπάρχουν πάρα πολλοί φόροι που δεν θα εισπραχθούν επειδή δεν θα πιαστούν οι στόχοι της ανάπτυξης (1%), αλλά παράλληλα θα υπάρχει στασιμότητα στην καλύτερη περίπτωση ή και ύφεση.

Δεύτερον, ο Σόιμπλε ενοχλείται από το γεγονός της διπλής ψηφοφορίας για την παράταση του προγράμματος και την εκταμίευση του ποσού που θα γίνει μετά την 1η Ιουλίου (χρειάζεται και παράταση και εκταμίευση σε δύο διαφορετικούς χρόνους).Ο Σόιμπλε το κάνει όμως και για διαπραγματευτικούς λόγους προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό – κατά τον ίδιο αποτέλεσμα- βάζοντας πιο ψηλά τον πήχη.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top