Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 09/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Για άλλη μια συνεδρίαση η αβεβαιότητα για την πορεία του Ελληνικού προγράμματος βρέθηκε στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος και οδήγησε την πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών σε απώλειες.

Όσ��ν αφορά την Ευρώπη, παρά τα βελτιωμένα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, το οποίο μάλιστα κατέγραψε την υψηλότερη μέτρηση των τελευταίων 24 ετών, οι FTSE, DAX και CAC υποχώρησαν κατά 0.21%, 1.18% και 1.28%, εν μέσω αμφιβολιών για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της.

Με απώλειες κατά 2.73% ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο του μήνα και τις 764.63 μονάδες. Παράλληλα, ο συναλλακτικός όγκος παρέμεινε κάτω από τα 50 εκατ. Ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή η απόδοση του διετούς κρατικού ομολόγου έχει ξεπεράσει τις 25 ποσοστιαίες μονάδες.

Στις ΗΠΑ, οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν την τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής πριν από τη σημερινή μέτρηση των λιανικών πωλήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.46%, 0.92% και 0.65%, αντίστοιχα.

Τα αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα, ο οποίος υποχώρησε κατά 0.2% σε μηνιαία βάση, πυροδότησε κύμα ρευστοποιήσεων στις Ασιατικές αγορές κατά τη σημερινή πρωινή συνεδρίαση, με τους Hang Seng και Nikkei να υποχωρούν κατά 1.08% και 1.65%, αντίστοιχα.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ συνεχίζει την ανοδική του πορεία στον απόηχο των βελτιωμένων επιδόσεων της Γερμανικής οικονομίας, καταγράφοντας κέρδη κατά 0.29%, 0.14% και 0.08%, σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1324), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7367) και το Ιαπωνικό Γιέν (140.68).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει η τριμηνιαία μέτρηση για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ευρωζώνης, καθώς και ο δείκτης για το λιανεμπόριο των ΗΠΑ που εκδίδει η Redbook, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 και 12:55 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top