Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 05/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Με διευρυμένες απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τις εξελίξεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, αλλά και τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη των ΗΠΑ να μονοπωλούν την ειδησεογραφία.

Η άκαρπη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν και οι ανησυχίες για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων, επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα και οδήγησαν τους βασικούς δείκτες σε πτώση. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC υποχώρησαν κατά 1.31%, 0.69% και 0.93%.

Παράλληλα, υπήρξε αξιοσημείωτη μεταβλητότητα στις αποδόσεις των Ευρωπαϊκών ομολόγων, στον απόηχο των δηλώσεων του Mario Draghi σχετικά με την αποτελεσματικότητα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες κατά 1.32%, ενώ ο συναλλακτικός όγκος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, ξεπερνώντας οριακά τα 60 εκατ. Ευρ��. Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή αντίδραση της αγοράς, καθώς χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά το αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης για ομαδοποίηση των δόσεων της χώρας προς το ΔΝΤ, παρά τις προηγούμενες διαψεύσεις από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.

Στις ΗΠΑ, παρά τις βελτιωμένες συνθήκες στην αγορά εργασίας που κατέδειξε η εβδομαδιαία πτώση των επιδομάτων ανεργίας κατά 7.000, οι επενδυτές εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην πτωτική αναθεώρηση από το ΔΝΤ για την ανάπτυξη των ΗΠΑ για το 2015, στο 2.5%. Σαν αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα του μήνα, καταγράφοντας απώλειες κατά 0.94%, 0.79% και 0.86%, για τους Dow Jones, NASDAQ και S&P 500, αντίστοιχα.

Το επενδυτικό κλίμα παραμένε�� αρνητικό στην πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών, καθώς οι Hang Seng και Nikkei υποχωρούν κατά 0.85% και 0.13%, ενώ οι απώλειες εντοπίζονται για άλλη μια συνεδρίαση στις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος παρατηρούνται ήπιες διακυμάνσεις καθώς το Ευρώ υποχωρεί κατά 0.04% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1234), ενώ ενισχύεται κατά 0.03% και 0.06% σε σχέση με τη Βρετανική Στερλίνα (0.7317) και το Ιαπωνικό Γιέν (139.85).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο και στο τέλος μιας ιδιαίτερης εβδομάδας από τη σκοπιά των οικονομικών ανακοινώσεων, ξεχωρίζει η τριμηνιαία μέτρηση για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, καθώς και οι μεταβολές στις μισθοδοσίες των ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 και 12:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top